Pocetna Некатегоризовано Odbojkašice Jedinstva dobile pojačanje

Odbojkašice Jedinstva dobile pojačanje

92
0
Podelite

Nema tog ljubitelja odbojke u gradu na obali Đetinje koga neće obradovati povratak Aleksandre Milosavljević u redove Jedinstva. Ova vrsna odbojkašica branila je broje užičkog superligaša od 1999. do 2001. godine kada su „žarile i palile“ ne samo u domaćem takmičenju već i na Međunarodnoj sceni.

Aleksandra Milosavljević  tehničar Jedinstva
Aleksandra Milosavljević tehničar Jedinstva

 

Aleksandra Milosavljević je igrala u Jedinstvu i dala maksimalan doprinos u najvećem uspehu kluba u evrpskim takmičenjima sezona 2001/2002. u Top tims kupu (od 2007. godine to je CEV kup), drugog po jačini kupskih takmičenja CEV-a . Na finalnom turniru održanom u Bakuu u Azerbejdžanu, Jedinstvo je u polufinalnoj utakmici pobedilo bečki Telekom sa 3:1, da bi u finalu izgubile od domaće ekipe Azerrejl Bakua sa 3:0.

Aleksandra Milosavljević je karijeru tehničara započela u rodnom Kragujevcu, odakle je prešla u Poštar iz Beograda. Posle Poštara igrala je u Jedinstvu iz Užica odakle  je uz Vesnu Čitaković 2002. godine otišla. Igrala je još za Jesi Monte Skjavo iz Italije, Iler Bankasi iz Turske, Rijeka Kvig iz Hrvatske, i HIT Nova Gorica i Nova KGM Branik iz Slovenije. Igrala je još u Rusiji, Izraelu, Indoneziji…

image2

-Znate da sam imala operaciju kolena i da sam pauzirala sedam meseci. Jako sam uzbuđena i srećna što sam ponovo u Užicu. Ovde se osećam kao kod kuće. Neverovatan je oseća kada ponovo ulazim u Veliki park. Emocije stvarno rade, mada sam po malo i tužna. Sećam se perioda kada sam igrala ovde i kakva je to ekipa bila. Ali dobro, Jedinstvo ima sada mladu i perspektivnu ekipu i verujem da se možemo održati u superligaškom takmičenju. Za mene je to još već izazov- u jednom dahu za Infoeru priča Aleksandra Mlosavljević i još dodaje:

-Lako smo se dogovorili o saradnji u obostranom interesu. Počela sam u četvrtak da treniram sa ekipom, videću kako će se koleno ponašati na terenu i verujem da ću uskoro zaigrati i na utakmici. Želim da pomognem ekipi da sačuva status superligaša jer je Užice grad odbojke i to zaslužuje. – poručila je na kraju Aleksandra.

 

Ostavite odgovor