Pocetna Film „La La Land“ favorit za Zlatni globus

„La La Land“ favorit za Zlatni globus

397
0
Podelite
LLL d 29 _5194.NEF

Mjuzikl „La La Land“ dobio je sedam nominacija i najveći je favorit za osvajanje prestižne filmske nagrade Zlatni globus.

Glavni glumci ostvarenja mladog reditelja Demijana Šazela, Ema Stoun i Rajan Goslin, nominovani su za najbolju žensku i mušku ulugu.

Na drugom mestu nalazi se drama „Moonlight“ sa šest nominacija.

Medju ostvarenjima kandidovanim za najbolji mjuzikl ili komediju su „20th Century Women“, „Deadpool“, „Florence Foster Jenkins“, „Sing Street“ i „La La Land“.

Za najbolju dramu kandidovani su „Hacksaw Ridge“, „Hell or High Water“, „Lion“, „Manchester by the Sea“ i „Moonlight“.

Na listi nominovanih glumaca za najbolju mušku ulogu u oblasti drame nalaze se Kejsi Aflek za ulogu u filmu „Manchester by the Sea“, Džoel Edžerton za ulogu u filmu „Loving“, Endru Garfild za „Hacksaw Ridge“, Denzel Vašington za „Fences“ i drugi.

Za najbolju žensku dramsku ulogu nominovane su Ejmi Adams „Arrival“, Džesika Čejsten za „Miss Sloane“, Elizabet Hupert za „Elle“, Rut Nega za „Loving“ i Natali Portman za ulogu u filmu o bivšoj prvoj dami SAD „Džeki“.

Na listi kandidata za najboljeg reditelja nalaze se Demijan Šazel (La La Land), Tom Ford (Nocturnal Animals), Mel Gibson (Hacksaw Ridge), Beri Dženkins (Moonlight), Kenet Lonergan (Manchester by the Sea).

Nominovani za najbolji animirani film su „Kubo and the Two Strings“, „Moana“, „My Life as a Zucchini“, „Sing“, „Zootopia“.

Kandidati za najbolje ostvarenje na stranom jeziku su „Divines“, „Elle“, „Neruda“, „The Salesman“, „Toni Erdmann“.

Kandidati za najbolju televizijsku seriju u oblasti drame su „Game of Thrones“, „Stranger Things“, „This Is Us“, „Westworld“.

Glumica Meril Strip favoritkinja je za osvajanje ovogodišnje nagrade „Sesil B. Demil“ za životni doprinos filmu.

Nagrade Zlatni globus biće uručene dobitnicima na ceremoniji 8. januara u Los Andjelesu.

Ostavite odgovor