Pocetna Magazin Čekajući Deda Mraza

Čekajući Deda Mraza

465
0
Podelite

Praznično raspoloženje se polako zahuktava, a novogodišnja euforija je, čini se, ove godine još ranije počela. Koga da krivimo za to? Dobar marketing velikih firmi koje se bave izradom i prodajom raznih kućnih potrepština ili sve jači upliv društvenih mreža u naše živote, facebook, twitter, instagram…

ng-2Pošto svake godine uglavnom kitimo jelku na isti način, shodno tome dobijemo želju da  barem nešto promenimo. Dodamo bar par novih ukrasa. I dok vaša jača polovina skida jelku sa nekog tavana i prevrće očima na vaše komentare da ne znate kako da okitite jelku, jer zaboga to se uvek menja, vi ubrzano preturate po kutiji sa ukrasima i proveravate njihovo (brojno) stanje. U tome vam deca maksimalno odmažu, jer su se jako poželeli svojih zaboraljenih ukrasa i baš tada žele da započnu igru sa njima. Ok, panika moze polako da krene. Šta obući? Kako izabrati najbolji poklon za nju/njega? Šta kupiti deci, a šta prijateljima? Koji od silnih „super recepata“ iz novina i sa neta isprobati? Kako ukrasiti jelku? Kako: „kako“?

Ali, krenimo redom.

ng-1Ispod jelke bi bilo poželjno postaviti neku prostirku, asuru ili platno. Postolje bi trebalo što bolje „zakamuflirati“ nekom kutijom koju ćemo pre toga „upakovati“ u ukrasni papir. Prava stvar bi bila, ako bi imali neku pletenu, drvenu korpu za postolje, koja bi upotpunila ceo izgled. E sad, dolazimo do dela gde sva naša kreativnost dobija svoj oblik. Kako ukrasiti jelku? Ako pogledamo neke od sajtova ili časopise koji se bave ovom temom, primetićemo da se trend kićenja jelke u jednoj ili dve boje već duže vreme odomaćio. „Zara home“ nam predlaže kobinaciju zlatne i bele boje, verovatno kao nastavak jednog od trendova za uređenje doma, po kome su i inače poznati. Možete pokušati već isprobanu dobitnu kombinaciju zlatne i crvene boje ili pak, srebrne i plave. Ako pitamo decu, oni su uvek za varijantu što šarenije to bolje. Taman kada pomislite da ne postoji nijedno mesto na jelci gde bi i igla pala, odmah ng-4pored visi okačena lizalica ili neka bombona. Što više razmišljam, mislim da je najbolje da baš oni sa svojom kreativnošću započnu ovu novogodišnju magiju. Zato neka dete u nama istupi pred njihovom maštom, a nama ostaje da se potrudimo da u našim dnevnim boravcima i kuhinjama ožive svi oni najlepši praznični mirisi – kuvano vino, razni slani specijaliteti, brdo kolačića i naravno, film „Love actually“ koji  mi nekako uvek dobije smisao u ovim prazničnim danima. I dok se melodija pesme Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You razliva po vašem domu, shvatite kako vaš čitav svet stoji upravo tu ispred vas.

Deda Mraze, mi smo spremni!

Ostavite odgovor