Pocetna Film Zlatni globus za „The Night Manager“

Zlatni globus za „The Night Manager“

339
0
Podelite

Mini-serija „Noćni menadžer“ (The Night Manager) osvojila je na sinoćnoj dodeli Zlatnog globusa u Los Andjelesu nagrade za najboljeg glavnog i sporednog glumca i glumicu, a serija „Američka krimi priča: Narod protiv O. Džej Simpsona“ odnela je dva priznanja.

Tom Hidlston, koji u seriji „Noćni menadžer“ glumi bivšeg američkog vojnika u Iraku zaposlenog kao noćni portir u hotelu, dobio je priznanje za najbolju glavnu mušku ulogu, dok je Hju Lori za ulogu opasnog milijardera i lažnog filantropa nagradjen Zlatnim globusom za najboljeg sporednog glumca.

Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu pripala je Oliviji Kolman, koja u „Noćnom menadžeru“ igra specijalnog tajnog agenta.

zlatni-globus-2Serija „Američka krimi priča: Narod protiv O. Džej Simpsona“ Skota Aleksandera i Larija Karaševskog, priča o sudjenju legendi američkog fudbala Orentalu Džejmsu Simpsonu za ubistvo supruge Nikol i konobara Ronalda Goldmana, proglašena je za najbolju mini-seriju, a glumica Sara Polson, koja igra tužiteljku Maršu Klark, dobila je Zlatni globus za najbolju glavnu žensku ulogu.

Britanska serija „The Crown“ Pitera Morgana, priča o prvim godinama vladavine kraljice Elizabete II, proglašena je za najbolju dramsku seriju, a glavna glumica Kler Foj ovenčana je Zlatnim globusom za najbolju glavnu žensku ulogu.

zlatni-globus-3Veteran Bili Bob Tornton dobio je priznanje za najbolju glavnu dramsku mušku ulogu u seriji „Goliath“, u kojoj glumi nekada uglednog advokata Bilija Mekbrajda.

Nagradu za najbolju humorističku seriju odnela je „Atlanta“, inovativna priča o industriji rep muzike u Džordžiji koju je režirao glumac Donald Glover, dobitnik Zlatnog globusa i u kategoriji najboljeg glavnog glumca u kategoriji humorističke serije.

zlatni-globus-4Glumica Trejsi Elis Ros, ćerka slavne pevačice Dajane Ros i muzičkog menadžera Roberta Elisa Silberstajna, dobila je Zlatni globus za najbolju glavnu žensku ulogu u humorističkoj seriji „Black-ish“ i prva je afroamerička umetnica nagradjena u toj kategoriji od 1982. godine.

Ostavite odgovor