Pocetna Ekonomija Moguća blokada opštinskog parlamenta

Moguća blokada opštinskog parlamenta

404
0
Podelite

Bivši radnici pribojskog FAP-a odlučili su da za 10 dana blokiraju rad opštinskog parlamenta ako ne budu ispunjene ranije dogovorene obaveze, pre svega da im bude povezan radni staž, saopštio je danas sindikat „Sloga“ .

Radnici koji su okupljeni u udruženje „Radnik nije rob“ juče su protestovali pred zgradom Skupštine opštine Priboj jer smatraju da lokalna samouprava, nadležna ministarstava i menadžment FAP-a nisu postupili po zaključku Vlade Srbije koji se odnosio na obaveze prema zaposlenima u FAP-u.

Upućen je dopis premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u kojem je ukazano da su neki direktori i rukovodioci u FAP-u uzeli otpremnine i ostali na svojim funkcijama i da u tom preduzeću „dugi niz godina postoji organizovana interesna grupa koja sistematski ruši napore svih Vlada u zadnjih 20 i više godina“.

„Njihov interes je da uzmu socijalni program od 200 evra, da ostanu na poslu na direktorskim mestima, da dobiju i dodatnih 100 evra i odu u penziju, dok ogromna većina radnika nema od čega da živi. Zato danas kao rezultat imamo da se novac poreskih obveznika i dalje nasumično troši, a da se pritom ne vide nikakvi rezultati“, naveli su bivši radnici FAP-a.

Istaknuto je da bi država, da su se na valjan način ispunile dogovorene mere u FAP-u, uštedela najmanje tri miliona evra, bilo bi zaposleno 200 radnika, a ostali radnici bi bili zadovoljni rešenim socijalnim programom.

Ostavite odgovor