Pocetna Odbojka U Jedinstvu se okreću mlađim selekcijama

U Jedinstvu se okreću mlađim selekcijama

513
1
Podelite

Ove sezone definitivno odbojkašicama Jedinstva ne cvetaju ruže. Sama činjenica da se četiri kola pre kraja prvenstva nalaze “prikovane” na dno tabele sa samo jednom pobedom govori da je  seblidba u niži rang neminovnost. U klubu kažu da se okreću radu sa sopstvenim mlađim snagama i da će u narednom četvorogodišnjem period prioritet biti stvaranje baze od talentovanih devojaka iz Užica i okoline. Sa “Dunav” osigruanjem je napravljen ugovor za narednu sezonu, a uz nekada brend ovog grada stoji generalni sponsor MPP Jedinstvo, kao i Grad Užice.

Trener seniorskog tima Jedinstva Dragoljub Janić preuzima odgovornost što zacrtani plan, opstanak u ligi, nije ispunjen:

– Imamo još četiri kola do kraja prvenstva. Teorija kaže da možda možemo da se domognemo baraža. Naravno da ćemo sve učiniti da tako bude, ali videćemo kako će to izgledati na terenu. Gostujemo u Pančevu, potom nam dolazi Zvezda, zatim gostujemo u Lajkovcu i na kraju igramo protiv Jedinsta iz Stare Pazove. Za lose rezultate uvek je odgovoran prvi trener, a u ovom slučaju to sam ja i preuzimam potpunu odgovornost za to. Igračice koje su stigle kao pojačanje su bile moj izbor, i uz one koje sam zatekao kada sam se vratio u Užice, prihvatio sam se izazova, ali baš nije funkcionisalo onako kako sam zamislio.

Jedinstvo KZNBoško Topalović, direktor kluba slaže se da postignuti rezultati nisu zadovoljavajući:

– Održali smo Skupštinu i Upravni odbor kluba, gde smo analizirali rezultate i dogovoili buduće aktivnosti. Svi znamo da je Užice nekada bio centar ženske odbojke i da moramo sve učiniti kako bi se vratili na stare nama dobro poznate staze. Odlučili smo da napravimo presek i da se okrenemo stvaranju kvalitetne baze mlađih selekcija. Tako su uradili i mnogi drugi centri poput Subotice, Beograda, Zrenjanina… Ovaj četvorogodišnji program podrazumeva obejedinjavanje svih potencijala i igračkih i stručnih u funkciju ženske odbojke Užica. U tom smislu OK Forma naša baza, i na toj tesnoj saradnji dva kluba ćemo raditi i dalje. Na vrhu piramide i dalje će biti Jedinstvo, od javnosti očekujemo i molimo da ima malo strpljenja, jer mislimo da smo na pravom putu. Novi članovi Upravnog odbora su dr Zoran Čitaković, koji je potpredsednik kluba, zatim Slobodan Milosavljević, Novica Borčić, Žiko Milovanović. Predsednik kluba je i dalje Milovan Bošković.

Jedinstvo odbojkasiceNovica Borčić, sportski direktor kluba podseća da je baza Jedinstva odbojkaški klub Forma:

– Klub će unaprediti saradnju sa OK Formom koja trenutno ima oko 150 devojčica različitog uzrasta. Sa njima rade bivše igračice Jedinstva, Jasmina Mazalica Radovanović i Ljiljana Borčić, nekada Tomić. Tu je i Dado koji se po dolasku aktivno uključio u rad sa decom. Ovo je dugoročan plan, a da smo na dobrom putu govori i činjenica da je naša juniorska ekipa uspela da izbori plasman na finalni turnir Prvenstva Srbije bez ijedno poraza i izgubljenog seta. Očekujemo plasman među četiri najbolje ekipe. – rekao je Borčić i na kraju dodao:

– Okosnica juniorske ekipe predstavljaće i okosnicu seniorskog tima. Po završetku takmičarske sezone, od aprila, iz OK Forme u Jedinstvo će preći Ivana Vukotić, Aleksandra Lazić i Milica Kljajić.

1 komentar

Ostavite odgovor