Pocetna Društvo Svetski dan radija

Svetski dan radija

581
0
Podelite

Danas je Svetski dan radija, koji se, od kada ga je UNESCO proglasio praznikom, jer je na ovaj dan 1946. godine, osnovan Radio Ujedinjenih nacija, obeležava šesti put.

Radio je još uvek medij koji dopire do najširih slojeva stanovništva. On se menja, dobija nove tehnološke oblike, zahvaljujući mobilnim telefonima i tabletima. Ipak, smatra se da oko milijardu ljudi još uvek ima pristup klasičnom radiju.

Radio je posebno prilagođen da dopre do najudaljenijih zajednica i do ranjivih grupa i ima moćnu i specifičnu ulogu u hitnim slučajevima.

svetski dan radija1Još uvek je najdinamičniji, najbrži i najinteraktivniji medij koji postoji, koji se adaptira promenama u XXI veku i nudi nove načine interakcije i uključivanja. Tamo gde društveni mediji i fragmentacija publike mogu da nas smeste u medijski balon istomišljenika, radio je jednako pozicioniran da približi komunikaciju i izazove pozitivan dijalog za promene. Slušajući svoju publiku i reagujući na njihove potrebe, radio pruža različita viđenja i glasove koji su potrebni za izazove s kojima se svi susrećemo.

Radio nas informiše i transformiše, kroz zabavu, informacije i učešće slušalaca. Uz radio nikada niste sami – u radiju uvek imate prijatelja.

Ostavite odgovor