Pocetna Srbija Počinje izgradnja autoputa Surčin-Obrenovac

Počinje izgradnja autoputa Surčin-Obrenovac

1276
0
Podelite

Danas počinju radovi na izgradnji autoputa na Koridoru 11 od Surčina do Obrenovca, u dužini od 17,6 kilometara. Radovi su vredni 233,6 miliona dolara, a finansiraju se iz zajma Eksim banke Kine. Ugovoreni rok za završetak radova je 32 meseca. Predviđena je izgradnja autoputa (E-763) u punom profilu sa četiri vozne i dve zaustavne trake.

Pored izgradnje trase puta sa kompletnom infrastrukturom – elektroinstalacije, trafostanica, telekomunikaciona i saobraćajna oprema, projekat uključuje i izgradnju mosta preko Save i ušća Kolubare dužine 1.766 metara, nadvožnjaka preko železničke pruge Ostružnica-Batajnica, kao i dve petlje – Surčin i Obrenovac.

Autoput Surčin-Obrenovac će omogućiti spajanje Koridora 11 sa Koridorom 10, preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin.

Zajedno sa deonicama u izgradnji Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, čija je ukupna dužina 50,2 kilometara i već završenim deonicama Ub-Lajkovac 12,5 km i Ljig-Preljina 40,3 km biće povezan pun profil autoputa dužine 120 km od Beograda do Preljine.

Kako je ranije najavljeno, krajem ove godine biće završen autoput od Obrenovca do Preljine, što je ukupno 103 kilometara.

 

 

Ostavite odgovor