Pocetna Košarka U Lazrevac po pobedu

U Lazrevac po pobedu

225
0
Podelite

Košarkaši Slobode tri kola pre kraja prvenstva nalaze se u “zlatnoj” sredini. Sedma pozicija na tabeli daje sigurnost opstanka u ligi i mogućnost da u svaku narednu utakmicu ulaze rasterećeni i bez imperativa pobede, ali svakako ne i sa belom zastavom. Pobeda u prošlom kolu od 30 razlike u susretu sa Napretkom iz Aleksinca daje nadu da se do kraja prvenstva može osvojiti još neki bod:

– Od kada sam preuzeo ekipu Slobode mislim da je prvo poluvreme protiv Aleksinca odigrano najbolje. Prezadovoljan sam kako su momci motivisano ušli u utakmicu i bez obzira na činjenicu da nam nisu bili potrebni bodovi, maksimalno se zalagali na terenu. Moram naglasiti da nikada nisam imao problema sa motivacijom ekipe. Da li je to do mene ili do igrača ne znam, ali svaki put su bili zaista raspoloženi za dokazivanje na terenu. To pokazuju i neki rezultati koje smo morali da pobedimo na gostujućem terenu. Primer su gostovanja Sremu u Sremskoj Mitrovici, Boljevac u Boljevcu, Plana kod kuće. Te utakmice smo morali da pobedimo i obezbedimo opstanak. Sigurno da ćemo posle ove visoke pobede od 30 razlike lakše odigrati u Lazarevcu protiv Kolubare. Ali sa druge strane tu ima mali rizik da ne dođe do opuštanja igrača. Kolubari su ovi bodovi neophodni kako bi i teoretski obezbedili opstanak. – rekao je trener Vladimir Lučić.

KK Sloboda Plana 1Ljubitelje košarke u gradu na obali Đetinje raduje činjenica da se iz utakmice u utakmicu u ulozi iskusnog igrača, koji preuzima odgovornost za čitavu igru, uvek nađe neki drugi igrač:

– Tačno je to. Na utakmici protiv Napretka recimo to je bio Ilić koji je prvi put postigao 18 poena na jednoj utakmici. Svaki put je to neko drugi od ovih mladih ali odgovornih igrača. U tome i jeste vrednost ove ekipe!

KK Sloboda Matija ZunicKošarkaš Matija Žunić ističe da je raspoloženje u ekipi sjajno i da se svi na terenu ponašaju kao jedan:

– Vredno treniramo i radimo pa to valjda na kraju mora da daje i dobre rezultate. Rasterećeni putujemo u Lazarevac, ali smo svesni i činjenice da su utakmice u kojima igrate sa protivnikom koji se grčevito bori za opstanak, uvek nepredvidive i teške. Idemo rasterećeni ali se nadamo najboljem. Sigurna sam da ćemo se sa puta vratiti nasmejani- poručio je mladi Žunić.

Utakmica Kolubara – Sloboda igra se u Lazarevcu u petak, 31. marta sa početkom u 20,30.

Ostavite odgovor