Pocetna Politika Ovaj život je borba od rođenja do groba, zato ustani odmah!

Ovaj život je borba od rođenja do groba, zato ustani odmah!

625
0
Podelite

I petu večer za redom nezadovljni Užićani su se okupili na Gradskom trgu, odakle su prošetali gradom kako bi izrazili nezadovljstvo rezultatima nedavno završenih predsedničkih izbora.

„Ja ne bih ponovo da preživljavam devedesete, a sve mi na to liči. Izgubila sam dobrih 25 godina svog života“, kaže Katarina.

„Hoćemo državu koja nije privatno vlasništvo, a Srbija je država Aleksandra i Andreja Vučića. Hoćemo državu u kojoj ćemo da školujemo našu decu i da tu ostaju“, poručuje Gordana.

„Ovaj život je borba od rođenja do groba, zato ustani odmah!“, jedna je od poruka na transparentima.

„Došla sam da podržim decu da ostanu u zemlji. Smeta mi strah, smeta mi diktatura, smeta mi što moraš da budeš član vladajuće partije da bi dobio posao“, kaže Vesna.

Protesti peti dan 2„Moj motiv je da podržim mlade, pozivam ih da se pridruže da oni preuzmu glavnu reč. Moj motiv je borba protiv diktature, jednoumlja, mogao bi da pričam do ujutru mnogo toga ne valja. Nadam se da će ovi protesti ohrabriti mlade da izkažu svoje mišljenje, a i nadam se promenama“, rekao je Đorđe koji je peti dan na protestu.

„Mali Alek, put mu dalek“, piše na jednoj parola.

„Mi smo prvoborci iz 95-96. ovde sam da podržim decu. Ljudi su se sami okupili, tačnije on ih je okupio svojom vladavinom, autokratijom“, kaže Stanka starija sugrađanka.

„Od prve večeri sam ovde, jer želim da pokušam da se izborim i za sebe i za decu koja dolaže. Ne želi da živim u ovakvoj državi, ne želim da mi koji smo akademski građani i oni koji će postati rade na trafikama ili uz pomoć partijskih knjižica“, kaže Snežana koja je istrajna svih ovih dana.

„Neću da gledam svet kroz ružičaste naočare koje mi stavljaš!“, poručuju protestanti.

Protestanti poručuju da nije kraj okupljanima, koji će biti sve do smene aktuelne vlasti. Novi zbor protestanata je sutra u 19 časova na Gradskom trgu.

Ostavite odgovor