Pocetna Srbija Protest ispred Vlade Srbije

Protest ispred Vlade Srbije

419
0
Podelite

Članovi Policijskog i Vojnog sindikata Srbije protestuju danas nezadovoljni materijalnim statusom zaposlenih u sektoru bezbednosti i opštim stanjem u društvu ispred Vlade Srbije, a njima su se pridružili i gradjani, mahom mladi, koji šesti dan protestuju nezadovoljni pobedom Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije.

Protestu priključilo se i Udruženje Sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije, kao i predstavnici Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, a medju učesnicima je i lider pokreta Dveri Boško Obradović.

Na kamionu na kojem je razglas istaknuta su sindikalna obeležja i parole „VSS za narod i otadžbinu“, „PSS uvek uz narod“, a sa razglasa se puštaju pesme Riblje čorbe „Pogledaj dom svoj andjele“ i „Neću da budem član mafije“, pesme Dubioza kolektiva i S.A.R.S.

Učesnici „Protesta protiv diktature“ nose transparente „Nećemo u pelenama na posao“, „Demokrtatija više od izbora“, „Naše ulice, naša policija“, „Niko ne sme biti gladan i bez kuće“, „Pljačka neće proći“, „Narod gladuje, elita se raduje“, „Institucija nije isto što i prostituciuja“, „Kultura (FDU)“. Oni viču „Vučiću, lopove“ uz zvižduke.

Studenti nose i transparente „Neću Vučića, neću MMF, neću NATO“, „Vučiću, lopove, pokrao si izbore“, „Vučić vlada, avion pada“, „I vazduh ste privatizovali“. Veliki broj gradjana dolazi iz Ulice kneza Miloša a medju okupljenima ima i starijhih gradjana i dosta ljudi sa psima.

Predstavnici Udruženja Sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije nose parole „Vlast gazi Ustav“, „Brže, jače, bolje profitiraš“.

Prema ranijim najavama, učesnici protesta trebalo bi da održe i šetnju do zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša.

Sindikati vojske i policije najavili su da će danas, na petom protestu zatražiti od vlade poštovanje Zakona o radu i popravljanje stanja u Vojsci Srbije koju, po njihovim navodima, „svakog dana napuste četiri pripadnika“.

Učesnici „Protesta protiv diktature“ koji od ponedeljka protestuju nezadovoljni pobedom Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije, traže smenu članova Republičke izborne komisije, Regulatornog tela za elektronske medije, urednika Radio-televizije Srbije, predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i sredjivanje biračkog spiska.

Ostavite odgovor