Pocetna Politika Zadovoljni rezultatom u Užicu

Zadovoljni rezultatom u Užicu

407
0
Podelite

Predsednik užičkog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Tihomir Petković zahvalio je Užičanima što su 2. aprila ubedljivo podržali Aleksandra Vučića koji je izabran za predsednika Srbije i strankama – koalicionim partnerima koje su sa svojim članstvom i simpatizerima dale podršku Vučiću na proteklim izborima. On je istakao da u Užicu nije bilo neregularnosti na biračkim mestima  i dodao da je Vučićeva  pobeda u Srbiji kristalno čista.

Sa izuzetkom podrške Vojislavu Koštunici dvehiljadite godine to je najveća podrška jednom predsedničkom kandidatu u istoriji višestranačja u Užicu. Vučić je osvojio 49 odsto glasova, gotovo kao i svi kandidati zajedno i skoro tri puta više od drugoplasiranog kandidata u Užicu – dodao je Petković i veoma važnim označio veći izlazak birača od 60 odsto u odnosu na odziv u Srbiji.  Petković koji je i gradonačelnik Užica dodao je da su podrškom kandidatu SNS-a Užičani pokazali da poštuju sve što je premijer do sada učinio za Užice i Srbiju i da u njemu vide garanta stabilnosti i prosperiteta u narednih pet godina.

sns bilbord

Narodna poslanica iz redova SNS-a Ivana Stojiljković zahvalila je svim građanima Zlatiborskog okruga koji doprineli ubedljivoj pobedi Aleksandra Vučića u celoj Srbiji. Ona je rekla da je opravdano nezadovoljstvo Vučićevih protivkandidata na izborima ako se uzme u obzir činjenica da je osvojio čak milion glasova više od drugoplasiranog kandidata.

Upitan za analizu izbornog rezultata u Užicu Petković je  odgovorio da je užički SNS zadovoljan sa 49 odsto osvojenih glasova za svog predsedničkog kandidata s obzirom da nije lako osvojiti značajnu podršku  i da se vlast uvek „pribojava“  kako će Užičani glasati.

Iznenađenje je  odličan rezultat Milana Stamatovića! Očekivali smo, ali da budem iskren dvostruko manju podršku Stamatoviću od strane Užičana nego što je dobio. To je i osnovni razlog za analizu koju radimo u užičkom SNS-u kako bismo utvrdili o čemu se radi. Znamo da su Užičani lokal-patriote  i da je zbog toga jedan deo njih podržao Milana Stamatovića i da dosta Užičana radi, ili ima neku vezu sa Zlatiborom i znamo da ga je jedan mali deo članstva SNS  podržao, jer uvek ima nezadovoljnih u velikim strankama, a verujemo da ga je podržao i jedan deo članstva koalicionih stranaka – rekao je Petković uz očekivanje da će SNS stvoriti uslove  da i ovi glasači na budućim lokalnim i parlamentarnim izborima  glasaju za Srpsku naprednu stranku.  Na proteklim predsedničkim izborima kandidat GG „Za zdravu Srbiju“ Milan Stamatović osvojio je preko 17 odsto glasova u Užicu.

Ostavite odgovor