Pocetna Ekonomija “Prvom partizanu” četiri miliona evra

“Prvom partizanu” četiri miliona evra

363
0
Podelite

Fabrike odbrambene industrije Srbije dobiće u narednom periodu direktnu investicionu injekciju od 43 miliona evra iz republičkog budžeta, izjavio je juče premijer Srbije Aleksandar Vučić. Taj novac biće upotrebljen za unapređenje poslovanja, kako bi sa očekivanih 550 miliona evra ove godine, izvoz do 2020. iznosio 750 miliona evra. Od tih opredeljenih sredstava, užički “Prvi partizan” dobiće četiri miliona evra. Povodom toga, direktor kompanije, Dobrosav Andrić je izjavio za “Vesti”, da će ova sredstva dobro doći u investiranju opreme, objekata infrastrukture i razvojne programe.

Prvi partizan Dobrosav Andric-“Prvi partizan” će u ovoj i narednoj godini ukupno uložiti u investicije 29 miliona evra, po 14,5 miliona evra po godini. Planirano je da se ova sredstva ulože u opremu, objekte infrastrukture i u razvojne programe.Četiri miliona evra koje ćemo dobiti ove godine od Vlade Republike Srbije su nam velika pomoć i utrošiće se isključivo u investicije koje sam pomenuo. Svaka para. Sva ova ulaganja govore da idemo u ofanzivan razvoj tokom ove dve godine. Želimo što pre da se osposobimo da pravimo što veći prihod i profit,- rekao je Andrić.

“Prvi partizan” je prošle godine ostvario izvoz u vrednosti od 90 miliona dolara i preko 12 miliona dolara profita. Ove godine planirano je povećanje i izvoza i profita.

Prvi partizan 2Prema rečima premijera Vučića, iz budžeta će “Zastava oružje” u Kragujevcu dobiti 9,7 miliona evra, “Prva petoletka” u Trsteniku 3,5 , “Teleoptik” u Zemunu 6,8 , “Milan Blagojević” u Lučanima 4,4 i “Sloboda” u Čačku dva miliona evra.

Osim “Prvog partizana” sredstva će dobiti i pribojski FAP 2,5 miliona evra, Vazduhoplovni zavod “Moma Stanojlović” u Batajnici četiri miliona evra, Tehničko-remontni zavod u Čačku tri i Tehničko-remontni zavod u Kragujevc dva miliona evra.

Vučić je istakao i da će u nova tri objekta u opitnom centru u Nikincima biti uloženo 174 miliona dinara, odnosno oko 1,5 milion evra.

Ostavite odgovor