Pocetna Kosjerić U Kosjeriću naprednjaci ispod očekivanog

U Kosjeriću naprednjaci ispod očekivanog

462
0
Podelite

U Kosjeriću su održani redovni  lokalni izbori. Prema podacima Opštinske izborme komisije, najviše glasova 32, 9 % dobila je koalicija oko SNS u kojoj su još SPS, PUPS i SDPS. Koalicija DS SPO i LDP dobila je 17, 2 %, lista “Za zdravu Srbiju – Milan Stamatović 11, 6%, DSS 9,66%, SNP 7,7 %, NS 7,5%,  PS 6, 97%, a lista Dveri i SRS nisu prešle cenzus.

Kako je sinoć izjavio dosadašnji predsednik opštine Milijan Stojanić, naperdnjak, SNP će praviti širu koaliciju, najverovatnije sa Novom Srbijom i DSS.

U Kosjeriću lokalni paralment ima 27 odbornika, a prema procentu osvojenih glasova, koalicija oko SNS imaće 10 odbornika, DS 5, Stamatovićeva lista 3, DSS 3, Nova Srbija 2, Vulinova stranka 2 i Popovićeva stranka SNP 2 odbornika.

Kampanju za lokalne izbore u Kosjeriću pratila je svakodnevna podele “izbornih paketa” od strane naprednjaka, u njima je bilo brašno, ulje, konzerve, a organizovani su pregledi očiju uz besplatno dobijanje naočara. Takođe bilo je i novčane “pomoći” za glas. Desetak dana pred glasanje svaka ulica pušila se od novog asfalta, popravljeni su mostovi na Skrapežu, a gotovo svaki dan neki od ministara boravio je u Kosjeriću.

Ostavite odgovor