Pocetna Politika SRS: Organizatori „Na pola puta“ da se vrate knjiiževnoj manifestaciji

SRS: Organizatori „Na pola puta“ da se vrate knjiiževnoj manifestaciji

430
0
Podelite

Član Izvršnog odbora Srpske radilane stranke (SRS) Marko Stevanović  pozvao je organizatore Festivala „Na pola puta“ da se „vrate književnoj manifestaciji„ i ocenio „nedopustivom politizaciju festivala“. On je pozvao učenike užičkih osnovnih i srednjih škola da bojkotuju predavanja na Festivalu  dok se „ne ispita njihova kontraverzna pozadina“.

SRS marko stevanovic– Neoliberalizam, feminizam i degradiranje nacionalnih, duhovnih i moralnih vrednosti obeležili su ovogodišnji Festival „Na pola puta“ – rekao je Stevanović na pres konferenciji u sedištu SRS u Užicu i dodao da su u pitanju vrednosti koje nisu nacionalne i duhovne u srpskom narodu, a koje se propagiraju na festivalu. On je dodao da su predavači na Festivalu poznati javnosti i da se na konferenciji neće detaljno baviti njihovim biografijama. Pri tom je  naveo da je na tribini  jedan od učesnika Nenad Ilić čitao izveštaj policije o slučaju koji se dogodio u stanu Saše Jankovića.

– Nama  smeta što Ilić na festivalu uopšte pominje Sašu Jankovića  i reklamira političku ličnost u osnovnim i srednjim školama u Užicu – kaže  Stevanović.  On je kritikovao i druge teme, jer smatra da nisu prikladne književnom festivalu.  U osvrtu na Predlog zakona za potvrđivanje Sporazuma između Vlade Srbije i ostalih članica Inicijative za reformu obrazovanja u Jugoistočnoj Evropi koji se nalazi u Skupštini Srbije on je rekao da je pozadina  zakona je takva da će nam reformisati srpski jezik, književnost, istoriju, kulturu i umetnost  i afirmisati veštački stvorene jezike.

Ostavite odgovor