Pocetna Košarka Turnir Šampiona u Užicu

Turnir Šampiona u Užicu

1011
0
Podelite

Više od 70 dečaka iz četiri države, uzrasta od 11 godina, biće ovog vikenda gosti Užica i košarkaškog kluba Šampion na petom po redu „TURNIRU ŠAMPIONA“. Na tuniru pored domaćina učestvuju i prošlogodišnji pobednik turnira Borac iz Čačka, Sokolac (BiH, Republika Srpska), Hopis (Slovenija), Pentri iz Nikšića (Crna Gora) i OKK Ivanjica. Ekipe su podeljene u dve grupe, a turnir počinje u subotu 29. aprila od 17 časova u sali Medicinske škole, kada je predviđeno i svečano otvaranje:

– Što se nas tiče sve je spremno i turnir već sada može da počne. Smatramo da na ovom turniru, bez obzira što smo pripremili i medalje i pehare za najbolje, neće biti pobednika i poraženih. Svi učesnici su pobednici, jer želimo da pokažemo da druženje ne poznaje i nema granica. Naš zadatak kao domaćina je da goste dočekamo na najbolji mogući način i da oni iz Užica ponesu najlepše uspomene. – rekao je Aleksandar Prodanović, predsednik KK Šampion.

Da turnir bude odlično pripremljen pobrinuli su se prijatelji Šampiona, UniCredi Banka kao generalni sponzor, Grad Užice koji je pokrovitelj, ali i mnoge uspešne firme koje su prepoznale entuzijazam i želju da se košarka propagira na najbolji mogući način:

– Zvanična voda turnira je „Kraljeva voda“ a zahvalio bih se još i Domu učenika Srednjih škola- Užice koji su omogućili smeštaj učesnika,  kao i Medicinskoj školi u čijoj će se Sali utakmice igrati.

KK Sampion 2Na prethodnim turnirima Šampion nikada nije pobedio, što je kako ističe Prodanović dokaz da njima nije stalo do lične promocije:

– Naravno da je naša želja da i mi budemo najbolji, ali i ako ne budemo nije to cilj turnira. Želimo da deca ponesu lepe uspomene i da ih ova druženja budu poziv da dođu i narednih godina. Pored ovih 70 dečaka, imaćemo i 30 gostiju, roditelja i prijatelja iz Slovenije, kao i 10 iz Crne Gore koji će doći na turnir i provomajske praznike provesi u našem gradu. Organizovaćemo im i neke izlete tako da verujem da će uživati i van sportskih terena. Nadamo se da će sve proteći u odličnoj organizaciji, ali najbolju ocenu daće sami učesnici turnira. Naš klub u ovoj godini slavi jubilej- 15 godina postojanja, i ovo je samo jedna od aktivosti koju smo pripremili.

Košarkaški klub Šampion dobio je i poziv za učešće na jakom kadetskom turniru koji će se krajem juna održati u Grčkoj:

– To je izueztno jak turnir, učestvuju Panatenaikos, jedan američki koledž, kao i klubovi iz Izraela, Turske, Italije, Budućnost iz Podgorice i drugi. Realni mi nemamo kvalitet da budemo učesnici tog turnira, ali smo spremni na saradnju sa ostalim klubovima u našem gradu. Možemo napraviti jednu zajedničku ekipu i da omogućimo deci iz Užica da odmere snage sa jakim protivnicima. Ako i ostali klubovi budu prepoznali interes, ako se izdignemo iz ličnih interesa, a za dobrobit užičke košarke, onda ćemo učestovati i na tom turniru.

Ostavite odgovor