Pocetna Košarka Košarkaši Slobode zadovoljni proteklom sezonom

Košarkaši Slobode zadovoljni proteklom sezonom

274
0
Podelite

Baš kao što su i planirali košarkaši Slobode su u protekloj sezoni uspeli da sačuvaju status drugoligaša i da sa 40 osvojenih bodova završe na sedmom mestu na tabeli. Predsednik kluba dr Goran Tošović ističe da je još veći uspeh što su afirmisali i nekoliko mladih igrača:

-Ispunili smo cilj, opstanak u ligi i pored turbulencija koje smo imali tokom sezone i što se tiče trenerskog i što se tiče igračkog kadra, ali i finansijskih problema. Drugi cilj bio nam je da oformimo sve mlađe kategorije u klubu, i taj proces je u toku. I treći cilj koji smo imali je vraćanje ranijih dugova. Tu bih istakao da nam je sezona 2013/14 kada smo igrali tu elitnu ligu samo napravili dugove koje još uvek otplaćujemo. – kaže dr Tošović i dodaje:

-Uz sve ovo Sloboda je i organizaciono jačala pa ćemo u narednoj sezoni izgledati mnogo ozbiljnije. Želimo da konačno budemo jadan pravi i dobro organizovan klub. U skladu sa tim i naše ambicije za narednu sezonu neće se menjati. Stav svih u klubu je da od ovih mladih momaka koje ćemo okupiti u mlađim selekcijama iscrpimo što više igrača iz našeg grada i okoline, koji će kasnije za godinu, dve biti i nosioci naše igre. Gledamo unapred jer mislimo da je to jedini ispravni put ka rangu koji svi želimo, a to je Košarkaška liga Srbije.

KK Sloboda Vladimir LucicTrenera Vladimira Lučića raduju planovi kluba za budućnost, a o protekloj sezoni kaže da je bila uspešna:

-Čitava sezona, ne samo ovaj period od kada sam ja u klubu, je bila dobra. Sloboda ni jednog trenutka nije strepela od ispadanja u niži rang. Od januara pa na ovamo neki mladi igrači su dobili šansu i istoristili su je. Nametnuli su se svojim zalaganjem na treningu, i sigurno da na njih možemo računati i u narednom periodu. Od presudnoj zanačaja je i formiranje tih mlađih selekcija, koje jedan ozbiljan klub kao što je Sloboda, mora da ima! Na pravom smo putu da oformimo sve mlađe kategorije, počev od pionira, kadeta i junora, gde ćemo se prevashodno oslanjati na kvalitetnu decu. Nećemo imati mnogo članova, već ćemo birati decu koja zaslužuju da budu u Slobodi i na koje možemo sa sigurnošću da računamo za duži vremenski period.

Od košarkaša koji su završili sezonu u Slobodi, pet njih zaslužuje da ostane u klubu i oni će činiti bazu za naredni period:

-U ovom mom poslu je to i najteži zadatak da neke juniore usmerimo u prvi tim. Zato je pred nama naporan rad, treniraćemo čitav maj i jun, kako bismo izvršili selekciju najboljih i priključili ih seniorima. Ostaje da još pet igrača angažujemo sa strane, i to je neki naš plan. Neće se više u klub dovoditi i po 10 igrača jer realno u ovom trenutku Sloboda to sebi ne može da priušti. Cilj je da talentovani momci iz Užica dobiju svoju šansu, da ozbiljno rade i treniraju kako bi sebi izborili mesto u prvom timu. Znam sigurno da će Liga sledeće godine biti dosta jača, pa se i mi moramo dobro pripremiti za njen početak. Ovih dana ćemo obaviti i razgovore sa svim igračima, pa ćemo uskoro znati i ko ostaje, a ko odlazi iz kluba.

Ostavite odgovor