Pocetna Ekonomija Ljajić: Turističke destinacije uspešne za praznik

Ljajić: Turističke destinacije uspešne za praznik

213
0
Podelite

Sve vodeće turističke destinacije u Srbiji zabeležile su odličnu posećenost tokom prvomajskih praznika, što je jasan pokazatelj da će i ova godina biti rekordna u pogledu turizma, rekao je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

„U Vrnjačkoj Banji zabeležena je najbolja poseta u poslednjih 30 godina, kada su u pitanju prvomajski praznici, dok je na Zlatiboru juče boravilo najmanje 15.000 turista u različitim vrstama smeštaja i još toliko je posetilo tu planinu tokom dana“, rekao je Rasim Ljajić Tanjugu.

Takođe, kako je dodao, na Paliću je popunjenost svih smeštajnih kapaciteta veća od 90 odsto, dok je za posetu Avalskom tornju za tri dana prodato više od 6.000 karata, što je, napominje, najviše u proteklih pet godina.

Potpredsednik Vlade ističe da je odlična poseta bila i na Srebrnom jezeru, kao i na drugim turističkim destinacijama u Srbiji.

Ljajić očekuje da će 2017. godina u oblasti turizma biti rekordna, jer su, ukazuje, rezultati već sad bolji nego u prošloj godini, koja je takođe bila odlična.

„Broj turističkih dolazaka u Srbiji u prva tri meseca 2017. veći je šest odsto u odnosu na isti period prošle godine, a stranih gostiju više je za 10 odsto, što ukazuje da ćemo ponovo imati rast deviznog priliva od turizma“, zaključio je Ljajić.

Ostavite odgovor