Pocetna Kultura „Sređivanje dvorišta“ za vikend u Užicu i Požegi

„Sređivanje dvorišta“ za vikend u Užicu i Požegi

316
0
Podelite

Drugi Karavan Sređivanje dvorišta  u Užicu će gostovati u subotu, 6. maja, a u Požegi dan kasnije, u nedelju.   Karavan će u subotu u 17 časova biti na užičkom Gradskom trgu, a sutradan  u 12 časova na platou ispred Narodne biblioteke  u Požegi.

Karavan se bavi kulturom na lokalnom nivou, kroz više pitanja:

Koliko građani Požege i Užica učestvuju u kulturnom životu zajednice? Ima li na kulturnoj sceni mesta za njihove potrebe i prohteve? U ustanovama kulture ili van njih? Kako misle da kulturna scena u gradu treba da izgleda? Šta im nedostaje? Šta bi promenili? Kako? Znaju li ljude koji misle slično? Jesu li se povezali sa njima?

U javnom prostoru vodiće se razgovor na temu mogućnosti razvoja lokalne scene, posebno participaciji mladih u kulturnom životu zajednice.

Pitanja mogu postaviti svi, a odgovori se traže skupa.

Sređivanje dvorišta je dijaloška platforma Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije o pitanjima koja su važna za delovanje organizacija i inicijativa civilnog društva u kulturi, a usmerena su na preispitivanje i artikulaciju njihove zajedničke pozicije u odnosu na javne politike, kao i aktivnije delovanje šireg opsega.

Karavan Sređivanje dvorišta se realizuje u okviru programa koji sprovodi Trag fondacija – Demokratija, to sam ja.

Ostavite odgovor