Pocetna Ekonomija Danas u Kini o Koridoru 11

Danas u Kini o Koridoru 11

790
0
Podelite

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović će u Kini potpisati memorandume o razumevanju za gradnju autoputa od Preljine do granice sa Crnom Gorom na Koridoru 11, kao i gradnji Fruškogorskog koridora, brze saobraćajnice od Novog Sada do Rume, kao i ugovor sa Eksim bankom o povlašćenom kreditu za finansiranje Projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Beograd–Budimpešta, deonice od Beograda do Stare Pazove.

Koridor 11 Boljare 1Usvojena trasa auto-puta Požega–Ivanjica–Boljare duga je 107 kilometara i projektovana je za brzine od 100 i 120 kilometara na čas.

Trasa budućeg auto-puta prema Crnoj Gori, koja vodi od Požege do Boljara na granici sa Crnom Gorom, izuzetno je zahtevna, a na njoj je potrebno izgraditi čak 97 mostova, koji će biti dugi gotovo 20 kilometara. Osim toga, projektovan je i 51 tunel, a njihova dužina će biti oko 27 kilometara.

Koridor 11 Boljare 2Deo auto-puta od Preljine do Požege je podeljen u tri sektora. Od Preljine do Prijevora duž reke Čemernice i malim delom pored Zapadne Morave ima 8,27 kilometara.

Od Prijevora do Lučana bi trebalo asfaltirati 15,51 kilometar i izgraditi 20 mostova koji će biti duži od tri kilometra. Projektovana je i izgradnja tunela „Laz“ od 1.750 metara.

Koridor 11 Boljare 3Treća poddeonica od Lučana do Požege protezaće se na sedam kilometara, a na njoj bi trebalo da budu izgrađena tri mosta, tunel dug 2.040 metara, petlja u Lučanima i most preko reke Bjelice.

Ostavite odgovor