Pocetna Društvo Sledi opremanje Studentskog doma u Krčagovu (FOTO)

Sledi opremanje Studentskog doma u Krčagovu (FOTO)

774
0
Podelite

Druga faza radova u Studentskom domu u krugu Kasarne u Krčagovu privodi se kraju i u toku je postavljanje fasade. Studenti bi trebalo ako sve bude teklo po planu da se usele do kraja oktobra meseca.

Konkurs za smeštaj studenata biće raspisan po dosadašnjim uslovima, a sada u Studentskom domu u Turici ima 112 studenata, a u novom domu biće 276 mesta. Ovaj objekat kad se završi biće jedan od najsavremenijih u Srbiji a ceo projekat finansiran je sredstvima Centralne evropske banke preko Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

– Radovi su pri kraju oko parternog uređenja, ali i sanacije na krovu što je propust prethodnog izvođača radova. Svi ovi radovi koji se izvode trebalo bi da budu završeni do kraja maja.Tender za opremanje još nije raspisan, ali očekujemo da to bude uskoro.Tada ćemo znati i da li će opremanje biti u dva dela za objekat i kuhinju – rekao je Milivoje Ristanović, direktor Studentskog centra Užice.

Prva faza ovog objekta bila je zidanje objekta u vrednosti od 98 miliona dinara.U drugoj fazi su urađeni unutrašnji radovi sa svim instalacijama i parterno uređenje sa komunalnim priključcima u vrednosti od 126, 7 miliona plus 18 miliona koliko su koštali dodatni radovi. A za opremanje odnosno treću fazu potrebno je oko 50 miliona.

-Tenderskom dokumentacijom nije bila obuhvaćena sanacija krova i uređenje asfaltnog puta kao i kišna kanalizacija, pa je to pomerilo rok za završetak radova- navodi Ristanović.

Vođa gradilišta Marko Todorović, diplomirani inženjer građevine koji ističe da se ovi poslovi u završnoj fazi odvijaju predviđenom dinamikom. Za smeštaj studenata sa invaliditetom urađen je i ulaz u objekat a i opremanje će biti po standardima za ta lica.

U Studentskom domu u Turici sada su smešteni studenti iz cele Srbije i to iz Sremske Mitrovice, Šapca, Valjeva ali i iz opština Zlatiborskog i Moravičkog okruga. U Studentskom centru Užice očekuju da će svi kapaciteti i novog doma biti popunjeni s obzirom na interesovanje studenata.


 

Ostavite odgovor