Pocetna Sport Olivera Jevtić pobednica Banjalučkog polumaratona

Olivera Jevtić pobednica Banjalučkog polumaratona

227
0
Podelite

Olivera Jevtić i Samuel Najbel Kiprimo, članovi AK Mladost, posle pobede prošle nedelje na Varna maratonu u Bugarskoj, sad su trijumfovali i na Banjalučkom M:tel polumaratonu. Najbolja srpska drugoprugašica je stazu od 21,1 kilometar istrčala za 1:16.49, dok je Najbel ostvario vreme od 1:04.07, što je za samo pet sekundi lošije od rekorda staze.

Olivera je posle trke bila zadovoljna ostvarenim rezultatom, ali priznaje da je rezultat bio malo lošiji od očekivanog:

-Posle beogradskog polumaratona malo me je stigao umor pa je rezultat lošiji od očekivanog. Obećavam da ću se vratiti i u narednim godinama ostvariti bolje vreme. Volim da trčim u Banja Luci, ovde  je uvek praznik atletike. Staza je bila izuzetno brza, odlična, konkurencija jaka, bilo je malo toplije vreme, ali eto sve sam to prebrodila i uspela da pobedim. – rekla je Olja i dodala:

-Da nije bilo upornosti Vladimira Seleca, koji je insistirao da dođem, sigurno da ne bih došla. Jako sam srećna što sam se ipak odlučila da učestvujem i da zabeležim još jednu pobedu.

I užički Kenijac bio je zadovoljan pobedom:

-Odvojio sam se već posle prvih 100 metara, držao sam jak tempo i to se na kraju isplatilo. Ovo je najbolje vreme koje sam postigao izvan svoje zemlje i za to mogu da zahvalim Oliveri sa kojom treniram u poslednje vreme.-

Ostavite odgovor