Pocetna Društvo Kvadril, pa užičko kolo (FOTO)

Kvadril, pa užičko kolo (FOTO)

1055
2
Podelite

Oko 980 užičkih maturanata srednjih škola plesalo je tačno u podne Štrausov kvadril na Trgu partizana. Ovo je osma generacija koja završetak školske godine proslavlja Maturantskom paradom i zajedničkim druženjem kao i njihovi vršnjaci u mnogim gradovima i susednim državama.

Ova generacija je prvi put posle kvadrila zaigrala i užičko kolo tako da su na jedinstven način poslali poruku vezano za našu tradiciju.

maturantski ples5

Maturante je pozdravio Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada koji im je poručio da se posle završetka školovanja vrate u ovaj grad jer kako je rekao-trebate nam.

maturantski ples1

Igru devojaka i mladića u narandžastim i crnim majicama sa belim kišobranima posmatralo je nekoliko stiotina roditelja i građana.


2 Komentari

  1. Ne kaže se .KVADRIL,nego :Kadril.Opština plaća pištaljke i majice,Ne znam čemu tolika vriska i razularenost ! I mi smo bili maturanti,ali lepo i dostojanstveno,a ne kao huliganska i navijačka rulja!.Kako ih profesori i tate i mame nisu vaspitali,da ne smeju da prave buku na ulici,Vrlo važno : maturant!,Neće svi postati Nikole Tesle!

  2. Pomodno i izopačeno,kao sve što dolazi iz EU.Ko gejovi plešu,Znaju li nešto da naprave,poprave,konstruišu,pa da se time ponose,Sve razmaženo i razulareno!

Ostavite odgovor