Pocetna Sport Novac kočnica daljem uspehu užičkih stonotenisera

Novac kočnica daljem uspehu užičkih stonotenisera

1816
0
Podelite

Muška stonoteniska seniorska ekipa “Jedinstva” iz Užica, osvojila je drugo mesto u drugoj ligi Srbije grupa jug, za 2016/17 godinu.

Samim tim se i plasirala na kvalifikacije za popunu Prve savezne lige, koje se održavaju 20. i 21. maja u Novom Sadu. Iz kluba navode da je ovaj rezultat je još veći što je ostvaren u ovim teškim vremenima, ne samo za sport nego za društvo uopšte.

“Na našu veliku žalost, stonoteniski klub „Jedinstvo“ neće učestvovati na kvalifikacijama i pokušati da ostvari najveći uspeh u 50-godišnjoj istoriji kluba, a to je da bude učesnik i takmiči se u Prvoj ligi Srbije. Razlog je veoma jednostavan, a to je da Klub nije uspeo da obezbedi neophodna materijalna sredstva za samo učešće na kvalifikacijama”, navodi se u saopštenju kluba.

Iz kluba poručuju I da se “nažalost, ponavlja situacija od pre dve godine, iz sezone 2014/15, kada se takođe klub plasirao tada kao prvoplasirani na kraju prvenstva i takođe nije išao na kvalifikacije iz istog razloga. Pored svog našeg truda koji smo uložili, da Klub u poslednje tri godine, dva puta dobije mogućnost da obezbedi plasman u viši rang, tj. Prvu ligu Srbije, na tom putu sprečila nas je realnost, a realnost je da zbog ne preterano velikog iznosa, klub, pa i sam grad Užice, neće dobiti još jednog prvoligaša.”

Klub se zahvaljuje I  igračima koji su “izneli najveći teret u mečevima i to: Pejak Đorđu, Zakić Žarku, Komić Urošu i Stojić Vladimiru. Pored njih važnu ulogu su odigrali i Tripković Darko, Mićović Branko, Đorđević Žarko i Selaković Radiša, ne samo kao igrači već i ljudi sa iskustvom koji su svojim savetima sa klupe doprineli ovakvom uspehu.”

Ostavite odgovor