Pocetna Društvo Zlatibor: Nova podloga na terenima

Zlatibor: Nova podloga na terenima

510
0
Podelite

Gradnja solarnih kolektora za zagrevanje vode u bazenu za dograđeni  deo odmarališta, proširenje video nadzora i postavljanje akrilne podloge na otvorenim terenima za košarku i tenis, deo su ulaganja u dečije odmaralište na Zlatiboru koje i ovog leta beleži dobru popunjenost kapaciteta.  U toku su radovi na gradnji hale koja će imati dva terena i u kojoj će takođe biti postavljena nova podloga. Direktor ustanove Vladan Cuparić podseća da su radovi na ovom sportskom objektu  počeli 23. aprila ove godine i da narednih dana predstoji stavljanje krovne konstrukcije posle čega kreće unutrašnje uređenje.

– Prema našim očekivanjima za mesec mesec i po dana hala će biti gotova. Ulaganja u ovaj objekat vredna su 34 miliona dinara, od čega je učešće Ministarstva turizma 15 miliona, a grada Užica 5 miliona. Preostali iznos obezbeđuje Dečije odmaralište „Zlatibor“ iz sopstvenih sredstava – navodi Cuparić.  Završetak hale bio je planiran do 20. Juna, međutim zbog nepovoljnih vremenskih uslova, hladnoće, snega i kiše završetak je odložen tako da se okončanje radova  na hali očekuje nešto kasnije od navedenog roka.

zlatibor bazen

– Ove godine grad Užice je za investicije ustanove opredelio  5 miliona dinara, a od Ministarstva turizma 15 miliona dinara.  Planirana ulaganja u tekućoj godini su 47 miliona dinara, od čega ćemo kao ustanova Dečije odmaralište u naše objekte uložiti ukupno 27 miliona dinara – reči su njenog direktora.    Ustanova je ove godine obezbedila besplatno letovanje na moru za 151  dete iz Užica u pratnji određenog broja vaspitača sa prevozom do Bečića..Za ovu namenu izdvojiće oko 3 miliona dinara zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima. Sezona na moru već je počela 20. maja i završava se krajem septembra. Kapaciteti u Bečićima su rasprodati i tokom ove sezone u užičkom odmaralištu će  letovati preko 2300 dece.

Ostavite odgovor