Pocetna Ekonomija Cilj su što bolji finansijski rezultati

Cilj su što bolji finansijski rezultati

422
0
Podelite

Valjaonica bakra Sevojno je svečano obeležila 67 godina rada i postojanja i slavu društva uz prisustvo brojnih gostiju, poslovnih partnera i radnika. Ovom prilikom nagrađeno je 26 radnika za postignute radne rezultate u svojim sektorima i 46 radnika za navršenih 35 godina radnog staža u preduzeću. Menadžment i rukvodstvo fabrike položili su cveće na biste Slobodana Penezića Krcuna kao i bivših direktora preduzeća, Dušana Zarića i Vlajka Brkovića.

Milija Božović, generalni direktor, pozdravljajući goste, podsetio je da je prošla godina bila u znaku nastavka stabilizacije i uspešnog poslovanja Valjaonice bakra Sevojno. Ostvareni finansijski rezultat od 5,1 milion evra operativnog profita, najbolji je u poslednjih sedam godina zahvaljujući velikoj posvećenosti menadžmenta, zaposlenih, ali i većinskim vlasnicima. Menadžment VBS-a, EPH Grupa i većinski vlasnici učinili su i veliki napor za dodatnu finansijsku stabilizaciju reprogramom i otplatom starih dugova.

Valjaonica bakra Sevojno važi za sigurnog i pouzdanog partnera, blagovremeno servisira svoje obaveze prema državi, dobavljačima i zaposlenima. Trenutno zapošljava 1.200 radnika, a prosečna zarada se, po rečima Božovića, približava iznosu od 50.000 dinara.

U prvom kvartalu ove godine u Valjaonici bakra je ostvaren 1,7 miliona evra operativnog profita što je za 60 posto više od planiranog, a dobar nagoveštaj da će na kraju godine biti oko sedam miliona evra što garantuje da će preduzeće bez problema moći da podmiruje sve svoje obaveze

Valjaonica Bozovic– Uspeli smo da prestruktuiramo proizvodnju ka industrijskim asortimanima, tako da sada imamo 83 posto proizvodnje profitabilnih proizvoda, a svega 17 posto radimo građevinsku traku i instalacione cevi koji su najmanje profitabilni proizvodi. Ne jurimo tone, već finansijski rezultat, profit. Mislim da je to naša budućnost,- rekao je Božović.

– Neophodnim investicijama se, takođe, posvećuje dužna pažnja. Linija za čanče puštena je u redovnu proizvodnju, a ovih dana probnu proizvodnju počeće linija za kapilarne cevi. Posle dužeg vremena, uspeli smo i da sa našim strateškim dobavljačem RTB “Bor” zaključimo godišnji ugovor o snabdevanju,- rekao je Božović i istakao da je nastavljena i dobra praksa sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, filijala Užice na zanavljanju kadrova.

– Imajući u vidu postignute rezultate u prethodnom periodu, sa optimizmom gledam u budućnost i verujem da će uz angažovanje vlasnika, menadžmenta i svih zaposlenih, Valjaonica bakra Sevojno u narednom periodu postati jaka i stabilna firma,- naglasio je Božović.

Valjaonica CiricU ime IST Point Holdinga, većinskog vlasnika Valjaonice bakra Sevojno, prisutnima se obratio izvršni direktor Nebojša Ćirić, podsećajući, da je sve ono što je 2014. godine postavljeno kao strateški ciljevi za oporavak VBS-a, polako se ostvaruje.

– Ono što smo postigli za prethodne dve i po godine, zaista nije malo. Svake godine, kao vlasnici postavljamo ambicioznije planove pred VBS i ono što je važno, oni se ispunjavaju, a početak ove godine ukazuje da će tako biti i dalje,- rekao je Ćirić.

 

Ostavite odgovor