Pocetna Čajetina „Zračak“ na Eko-vašaru

„Zračak“ na Eko-vašaru

199
0
Podelite

Eko-vašar je održan juče u gradskom parku u Čajetini. Učenici osnovne škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine su izložili rukotvorine koje su tokom godine, u okviru programa Eko-škole, pravili sa svojim nastavnicima. Jedno prodajno mesto je obezbeđeno za korisnike Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ na kojem su oni izložili predmete koje su pravili na kreativnim radionicama sa volonterima.

Izloženi predmeti su ponuđeni po simboličnim cenama, a svi predmeti sa tezge „Zračka“ su prodati. Osnovci iz Čajetine su sredstva dobijena prodajom svojih radova poklonili „Zračku“, pa će sav novac biti iskorišćen za unapređenje usluge Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju.

Eko vasar 5Korisnici „Zračka“ su uživali na Eko-vašaru, družeći se sa učenicima osnovne škole, a čajetinci su pokazali svoju tradicionalnu humanost prema svoj deci, nagrađujući njihov trud i rad.

Prema rečima mr Zorice Milosavljević, predsednice udruženja Zlatiborski krug, koje je pružalac usluge Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju, organizovanjem ovakvih akcija  unapređuje se solidarnost i inkluzija i promovišu se ljudske vrednosti.

Ostavite odgovor