Pocetna Kultura ARLEMM na trgu u Užicu

ARLEMM na trgu u Užicu

1609
0
Podelite

U subotu, 17. juna na Gradskom trgu u Užicu od 20.30 časova biće otvorena  izložba pod nazivom „ARLEMM – Umetnički karavan“, u saradnji sa Gradskim Kulturnim centrom Užice.

Izložbu čini 18 audio-vizuelnih instalacija i 36 fotografija,  nastalih tokom trajanja Ariljske letnje muzičke manifestacije. Kombinacijom likovne umetnosti i multimedije, predstavljenom kroz jedinstven spoj muzike, prirode i fotografije, putujuća izložba fotografija ima za cilj da približi prave kulturne vrednosti  i učini ih dostupnim, svim slojevima društva.

ARLEMM-Umetnicki-Karavan-Zlatbor-03ARLEMM, u okviru koga se realizuje  projekat  „ARLEMM-umetnički karavan“, je kulturno – edukativna manifestacija, koja  se održava osmu godinu zaredom u Arilju od 15. do 30. jula. Okuplja najeminentnije umetnike, profesore i predavače iz različitih umetničkih polja: klasične, duhovne, tradicionalne, džez muzike, kao i ljude kreativnih sposobnosti, sa idejom da prvenstveno deci i mladima, a onda i svim slojevima društva, približi prave kulturne vrednosti. Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova i predavanja.

ARLEMM-Umetnicki-Karavan-Zlatbor-06Otvaranje ovogodišnje manifestacije obeležiće nastup  Gudača svetog Đorđa i orkerstra Škole za muzičke talente iz Ćuprije, kao i beogradskog džez sastava Nejkid. U okviru ARLEMM-a 2017 nastupiće istaknuti izvođači umetničke muzike Divna LJubojević i Melodi, Gitarinet gruv sistem, a  u okviru ARLEMM art festivala, koji se održava,  21. i 22. jula  na rečnom ostrvu Uski vir, na reci Rzav,  nastupiće: Amira Medunjanin, Duvački orkestar i rok bend pod rukovodstvom Aleksandra Sedlara sa Draganom Đorđevićem – Suzukijem, kao solistom na violončelu, Kralj Čačka, grupa Galija i Fridom- DŽimi Hendriks tribjut bend.

ARLEMM-Umetnicki-Karavan-Zlatbor-05 (1)Ariljska letnja muzička manifestacija – ARLEMM realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Opštine Arilje, a u saradnji sa  Crkvenom opštinom grada Arilja, Narodnom bibliotekom Arilje, zlatnim sponzorom i partnerom manifestacije  kompanijom Ekstrem intimo iz Arilja i brojnim donatorima. ARLEMM svoju misiju širi i izvan okvira naše zemlje, uz podršku i pomoć Vesne Grbović i prijatelja ARLEMM-a u SAD-u.

Ostavite odgovor