Pocetna Ekonomija Otvoreno konačište „Grad“

Otvoreno konačište „Grad“

1122
0
Podelite

Danas je otvoreno konačište „Grad“ smešteno u samom centru Užica, u zgradi Gradskog kulturnog centra, nekadašnji Dom JNA. Raspolaže sa šest soba, odnosno 12 kreveta sa kupatilima, jedna jednokrevetna je prilagođena za osobe sa posebnim potrebama. Prijatan ambijent u konačištu upotpunjen je umetničkim radovima bivših i sadašnjih učenika užičke Umetničke škole.

Konaciste 4Sobe su izolovane i po rečima Bobana Perišića, direktora Turističke organizacije Užice, uz poštovanje propisanog  radnog vremena ni  buka iz Gradskog kulturnog centra neće narušavati boravak gostiju u konačištu. Parking je obezbeđen, a konačište po pristupačnim cenama nudi prenoćište, prenoćište sa doručkom i polupansion. Hrana će se obezbeđivati u restoranu preko puta. Ukupna vrednost investicije je oko 21 milion dinara.

Konaciste 2Skoro polovinu sredstva, 10 miliona obezbedilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, 1,5 milion je donacija obezbeđena kroz program nemačke saradnje koji sprovodi Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj u Jugoistočnoj Evropi SWG RRD u saradnji sa Nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju GIZ, a ostatak Grad Užice.

Konačište „Grad“ trenutno je prvo i jedino u Užicu, ako se ne računa hotel „Zlatibor“ koji je izgubio svoju kategoriju i sada je u grupi konačišta.

Konaciste 6Tihomir Petković, gradonačelnik Užica je ovom prilikom zahvalio Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija na podršci, istakavši da Užice na ovaj način, bar malim delom rešava  pitanje smeštaja turista, pre svega poslovnih ljudi, privrednika koji borave u Užicu na dan, dva. Inače, Ministarstvo je u poslednje tri, računajući i ovu godinu u Užice kroz projekte u kulturi i turizmu, uložilo oko 60 miliona dinara.

Konaciste 3Boban Perišić, direktor Turističke organizacije Užice, rekao je da je u konačištu „Grad“ zaposleno četvoro mladih ljudi koji će zrađivati za svoje plate. Biznis planom je predviđenoda konačište godišnje ostvari dve hiljade noćenja, a TO Užice čist prihod od oko dva miliona dinara koji će biti uložen u dalji razvoj turističke infrastrukture.

– Konačište će funkcionisati po modelu koji je preslikan iz Austrije i koji je u Evropi u modi,- ističe Perišić i poručuje da sigurno još najmanje pet sličnih objekata može bez problema da funkcioniše u gradu.

Ostavite odgovor