Pocetna Čajetina Dodeljena priznanja Vidovdanski vitez

Dodeljena priznanja Vidovdanski vitez

1249
0
Podelite

Dodelom priznanja Vidovdanski vitez na Zlatiboru, započele su Vidovdanske kulturne svečanosti koje se po  deveti put održavaju  pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i uz podršku Tursitičke organizacije Zlatibor.

Sva izvorišta i uporišta velikih vitezova srca i uma su ova mesta koja spajaju srpsku tradiciju sa jedne strane i pogled ka zvezdama sa druge – izjavila je primajući priznanje Aleksandra Ninković Tašić Vitez srpske kulture   (za Obrazovno istraživački rad Pupin memorijalni projekat).

Divna Ljubojević se zahvalila na iznenađenju i rekla da je komisija na čelu sa gospodinom Stamatovićem  treba da dobije priznanje Vitez za prepoznavanje pravih vrednosti.

Zahvaljujući  na priznanju Vitez srpske glume, Vojin Ćetković je  rekao je da ako je sve što je čuo o sebi u obrazloženju  i to da je zaista vitez glume, onda je srećan čovek.

Hirurg Predrag Savić u ime Hilandarskog lekarskog društva se zahvalio na priznanju i izjavio da je njemu čast što je Hilandarsko lekarsko društvo  koje samo posle godinu dana postojanja broji preko 400 članova, stalo u red sa veličinama iz oblasti medicine, koji su prethodnih godina dobili ovo priznanje.

zlatiborski vitez 1

Ikonopisac se svakoga dana susreće sa vitezovima duha i tela, sa svetiteljima. “Kao i svako dete, u ja sam želeo da budem viez, a sada mi se se to ostvarilo”, rekao je primajući priznanje Vitez srpskog slikarstva, ikonopisac Vojislav Luković  i dodao da je na njemu sada da taj orden nosi časno do kraja.

Žiri Vidovdanskih kulturnih svečanosti  dodelio je i priznanje: Plaketa Vitez srpske književnosti  piscu LJubomir Simoviću kome je priznanje uručeno u Beogradu. Akademik  Simović  je izjavio da mu je žao što je sprečen da bude na svečanoj dodeli priznanja.  “Pojam vitez mi  deluje previše pretenciozno,rekao je Simović. Lepo je što se Čajetina odlučila na takav potez i što priznanja obuhataju različite oblasti.”

Primajući priznanje Vitez srpske privrede za projekat Zlatiborske mini hidroelektrane direktor i suvlasnik preduzeće Elektrovat d.o.o.  Radomir Milekić je izjavio da mu je drago što je u ovom projektu prepoznat njihov rad  i značaj projekta za lokalnu zajednicu kao i da mu je čast što pripada miljeu divnih ljudi koji su dobili priznanje.

Ovogodišnji nagrađeni priznanja su dobili kao najistaknutiji pripadnici svojih profesija, koji zahvaljujući svojim dostignućima godinama unazad daju izuzetane doprinose  oblastima kojima se bave.

Program  su svojim nastupom upotpunili glumica Vjera Mujović  i tenor Mirko Milanović.

Ostavite odgovor