Pocetna Čajetina „Zlatibor turistu“ država ne želi da naplati porez

„Zlatibor turistu“ država ne želi da naplati porez

1000
1
Podelite

Na sajtu opštine Čajetina objavljeno je da je nadležne službe u ovoj opštini iznenadio zaključak Ministarstva finansija – Poreske uprave – Regionalnog odeljenja u Kragujevcu, o odlaganju izvršenja rešenja Opštinske uprave Čajetina, Službe lokalne poreske administracije da pravno lice „Zlatibor turist“ uplati poreza na imovinu u iznosu od blizu 50 miliona dinara. U tekstu se dalje kaže: „Ovim rešenjem krši se zakon i dalje, uz pomoć državnih organa i neko se neosnovano bogati. Obrazloženje je potpuno kriminalno: ,,kao malom pravnom licu bila bi im naneta nenadoknadiva šteta“. A to ,,malo pravno lice“ prisvojilo je zemlju u centru turističkog naselja vrednu više milijardi evra, saošteno je iz opštine Čajetina.

Naime, „Zlatibor turist“ je, bez pravnog osnova, a uz pomoć sumnjivih sudskih presuda preuzet od strane privatnih lica, bez plaćanja zemlje, ali ni komunalnog opremanja. Na taj način došli su do vrednog zemljišta u srcu Zlatibora, a sad im još Poreska uprava iz Kragujevca omogućava da ne plaćaju ni porez!

Građani opštine Čajetina, kao i svi investitori koji pošteno i uredno izmiruju svoje obaveze prema državi, postavljaju pitanje da li su građani trećeg ili ko zan kog reda u Srbiji“, kaže se, između ostalog  u tekstu koji je objavljen na sajtu opštine Čajetina i podseća:.

„U više navrata isticali smo i upozoravali na problem privatizacije „Zlatibor turista“, PK „Zlatibor“-a. Da li ovakav postupak kragujevačke filijale Poreske uprave znači da su pojedinci jači od države i da sada oni preuzimaju ulogu javnih institucija pa sad poreze i druge dažbine možda njima treba da plaćamo?“,- kaže se u tekstu.

1 komentar

  1. Porez na imovinu je prihod lokalnih samouprava, prema tome: Poreka uprava Srbije uopšte nema šta da tumači u ovom slučaju. LPA Čajetina jednostavno treba da izda rešenje o prinudnoj naplati, dostavi NBS i naplati svoje potraživanje.

Ostavite odgovor