Pocetna Ekonomija Vučić na probnoj proizvodnji u Uzićima

Vučić na probnoj proizvodnji u Uzićima

506
0
Podelite

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prilikom posete fabrici municije u Uzićima da Srbija danas ima bolju odbrambenu industriju nego ranije, ali je naglasio da neće biti zadovoljan dok izvoz ne pređe milijardu evra.

„Ne zaboravite da nam je izvoz odbrambene industrije u Srbiji u 2012. godini bio 154 miliona dolara, prošle godine je bio 484 miliona dolara, a ove godine već očekujemo da ide preko 600 miliona evra“, rekao je Vučić.

Početak probne proizvodnje u „Belom“

Predsednik je prisustvovao početku probne proizvodnje u Fabrici streljačke municije „Belom“, u Uzićima, u opštini Požega.

Pre nešto više od godinu dana Vučić, tada na funkciji premijera, prisustvovao je polaganju kamena temeljca za fabriku streljačke municije, čiji je investitor firma Borbeni složeni sistem, deo Jugoimport SDPR-a.

Kapacitet fabrike 100 miliona malokalibarske municije

Predsednik Srbije kaže da je kapacitet fabrike streljačke municije u Uzićima kod Požege 100 miliona malokalibarske municije i oko 12,7 miliona velikokalibarske municije.

Fabrika će tu municiju proizvoditi sa 470 radnika, a koliki je doprinos to što je opremljena savremenom tehnologijom najvbolje govori podatak da fabrika Prvi partizan proizvodi sa 1.700 radnika 250 miliona malokalibarske municije.

Vulinov je prvi metak…

Predsednik je prepustio ministru odbrane Aleksandru Vulinu da ispali „prvi metak“ u prostoru u kojem se municija testira.

„On voli da puca, ja ne volim“, rekao je Vučić novinarima i dodao da će zato Vulin sad taj prvi metak da ispali, u tunelu za testiranje.

Ostavite odgovor