Pocetna Ekonomija Ugovori o besplatnoj nabavci ovaca

Ugovori o besplatnoj nabavci ovaca

844
1
Podelite

U Užicu su potpisani ugovori između 23 poljoprivredna proizvđača i Fondacije „Ana i Vlade Divac“ u okviru projekta koji ima za cilj razvoj ovčarstva.

Projekat je vredan 3,7 miliona dinara, a podrška grada Užica iznosi 3 miliona dinara za nabavku umatičenih grla.

divac fondacija ugovori1

Na konkrusu Fondacije je učestvovalo 127 poljoprivrednika iz Užica od kojih će 23 dobiti po sedam grla uz obavezu kupovine još tri. Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić najavio je da će za 15-17 proizvođača koji su ostali ispod crte biti obezbeđena sredstva na jesen za nabavku ovaca.

divac fondacija ugovori2On je rekao da će grad Užice kao i u prethodne dve godine pružati podsticaj razvoju stočarstva i naglasio da je od 2014. do 2017. godine povećan umatičeni stočni fond za 60 odsto što je hiljadu umatičenih grla na teritoriji grada Užica.

Nešić je dodao da podrška ovčarstvu nije jedina mera za podsticaj razvoja poljoprivrede i da se podrška lokalne samouprave odnosi i na obnovu i nabavku mehanizacije i razvoj živinarstva kao i druge vidove pomoći.

U ime Fondacije „Ana i Vlade Divac“ Nada Obradović je rekla da je projektom obuhvaćeno sedam opština i da je Užice u grupi zajedno sa još četiri opštine u Srbiji koje su se opredelile za razvoj ovčarstva.

Dobijena grla ovaca do 2019. godine ne smeju se otuđivati, a preuzimanje je najavljeno na staroj stočnoj pijaci u Vrelima.

1 komentar

Ostavite odgovor