Pocetna Društvo Leto na Zlatiboru

Leto na Zlatiboru

597
2
Podelite

Ovog leta, sezona na Zlatiboru je počela ranije nego što je uobičajeno, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović. Prema njegovim rečima, u toku juna, za novu sezone se na ovoj planini već pripremalo 15- ak sportskih ekipa.

Zlatibor posećuje sve veći broj turista iz Rusije i Nemačke, a statistika pokazuje da 70% čine domaći turisti.

Živanović kao posebnu atrakciju ističe novootvoreni Dino park, koji se prostire na četiri hektara, u samom centru Zlatibora.

Dino park 10

„Dino park već beleži rekordnu posetu i pokazuje se kao odličan turistički proizvod. Sa prošlogodišnjim otvorenim Avantura parkom, takođe u centru, formira zaista jedan kvalitetan i atraktivan turistički proizvod, koji će privući veliki broj gostiju u narednom periodu“, kaže Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor.

Živanović ističe da je ove godine poseban fokus stavljen na razvoj aktivnog turizma. Već su promovisani novi sportski sadržaji – biciklističko – pešačke staze i vidikovci. Uređeno je i obeleženo preko 20 km novih biciklističkih staza, pa je njihova ukupna dužina sada 80 kilometara. Prošle godine uređen je i vidikovac na Gradini, koji je od ove godine uvršćen u pešačke ture, dok će ove godine biti uređen još jedan lokalitet – Oko, gde će takođe biti postavljen vidikovac.

7 baner-Zlatibor

U okviru Zlatiborskog kulturnog leta, Živanović je najavio nastup Ivane Negativ, a od 28. do 30. jula biće održan već tradicionalan Sabor trubača, u okviru koga će koncert održati Miroslav Ilića.

Za avgust je planirano nekoliko koncerata – 3. avgusta nastupiće Aleksandra Radović,   10. Ana Kokić, 18. avgusta  Amadeus bend, dok će Bajaga nastupiti 24. avgusta.

Projekat „Ulaganje u budućnost“ podržan je sredstvima iz budžeta Opštine Čajetina.

2 Komentari

  1. Baš morate da dovodite beznačajne starlete,čim joj ime „Negativ“,mora da je negativna,Dovedite virtuoza iz Obrenovca Milana Dimića(da ti stane pamet,šumadijske „dvojke“ sa srcem i dušom),onda bih i ja došao

Ostavite odgovor