Pocetna Društvo Požega: Najpreče je zdravlje građana

Požega: Najpreče je zdravlje građana

235
0
Podelite

Iako nije u njenoj nadležnosti, već u nadležnosti Zdravstvenog centra u Užicu, opština Požega često pomaže svoj Dom zdravlja koji pruža usluge za oko 33.000 stanovnika. Prilikom rekonstrukcije Doma zdravlja, koja je plaćena iz sredstava Vlade Srbije po programu obnove škola i Domova zdravlja i opština je iz svog budžeta platila rekonstrukciju grejanja i kupovinu telefonske centrale.

Nedavno je iz opštinske kase usledila još jedna donacija od  četiri miliona dinara. Opština je poklonila jedan kombi i jedno putničko vozilo za potrebe Doma Zdravlja i Bolnice na Savincu.Tom prilikom direktor Zdravstvenog centra Užice, primarijus dr.Miloš Božić je izjavio da  Požega često pomaže zdravstvo u svojoj opštini iako to nije obavezna po zakonu. Predsednik požeške opštine je odgovorio da je rukovodstvo ove opštine toga svesno.

-Svesni smo da kupovina vozila nije naša nadležnost. Takođe smo svesni da je  najpreče zdravlje naših građana. Imamo razumevanje i za teškoće Zdravstvenog centra Užice, koji pokriva sve opštine Zlatiborskog okruga, rekao je Milan Božić.

Ostavite odgovor