Pocetna Društvo Malinjaci prazne rezervoare

Malinjaci prazne rezervoare

2862
0
Podelite

Malo je poznato da se snabdevanje Užica vodom tokom ovih tropskih dana odvija sa Cerovića brda samo preko jedne proizvodne linije zbog radova na taložnicima. Rekonstrukcija laminarnih taložnika na jednoj liniji već je završena dok su radovi na drugoj u toku tako da će uskoro oba biti završena.

-Radila je samo jedna linija i uspeli smo da podmirimo potrebe grada za vodom  sa količinom  koju smo prerađivali uključujući alternativa izvorišta. Nije bilo ni problema sa kvalitetom vode – kaže za „Vesti“ direktor Duško Ljujić uz napomenu da zbog konstantnih radova užički „Vodovod“ faktički radi sa pola kapaciteta fabrike na Cerovića brdu i ističe kao veoma bitnu saradnju sa izvođačem radova sevojničkim  „Jedinstvom“.

vodovod taloznici

Uprkos maksimalnoj potrošnji vode u  danima na plus 40 nije dolazilo do restrikcija vode, a radovi teku po dinamici koje je dostavilo „Jedinstvo“. Ljujić dodaje da neema odstupanja od plana i da se sve odvija  u zadatim rokovima tako da se u „Vodovodu“  nadaju da će prva faza  rekonstrukcije i dogradnje Fabrike vode na Cerovića brdu koja je vredna 360 milioan dinara biti završena sredinom oktobra. U toku su radovi na objektu za flokulaciju i za ozon, pri kraju radovi u objektu taložnika kao i cevna galerija. Potrošnja je proteklih dana bila ekstremno visoka  i u „Vodovodu“ kažu čak i veća u odnosu na 2015. godinu kada je takođe bila velika suša. Ljujić navodi i primer rezervovara od hiljadu kubika na Smajićevini  čije neverovatno brzo pražnjenje zbog zalivanja malinjaka posmatraju na kontrolnoj tabli „Vodovoda“.

fabrika vode nova

-Postoje sporadični problemi, na  Smajićevini gde povremeno dolazi do nestanka vode pojedinim domaćinstvima među kojima ima i onih koji troše enormne količine vode i koja se verovatno koristi za zalivanje maline. U pojedinim pravcima Smajićevina, Košuta ka Drežniku potrošnja vode je pet puta veća nego u maju mesecu tako da je jasno šta je u pitanju.

ljujic vodovodMalinarima svakako ni jedna količina vode nije dovoljna, ali kao „Vodovod“ moramo da reagujemo i obezbedimo normalno snabdevanje za sve. Ukoliko bude i dalje ekstremne potrošnje počinjemo pojedine krakove da isključujemo iz sistema među kojima i one koji malinu zalivaju celu noć, kako bismo omogućili punjenje rezervoara za one kojima je voda potrebna   za piće i tuširanje. Tako smo  u sredu isključili krak ka Kučanskom brdu, kako bi rezervoar Smajićevina dobio vodu  – priča za „Vesti“ direktor „Vodovoda“ Duško Ljujić.

U proteklom periodu voda koja dolazi sa Sušičkih vrela  samo je hlorisana, navode u ovom preduzeću. Voda sa Sušice je u veoma dobrom stanju, nije bilo kiše i zamućenja  i potrebe za  drugom hemijom u tretmanu.

 

Ostavite odgovor