Pocetna Društvo Skokovi u nedelju

Skokovi u nedelju

533
0
Podelite

U nedelju, od 15 časova biće održana tradicionalna manifestacija, 26. Skokovi sa starog železničkog mosta u Đetinju na gradskoj plaži u Užicu. Po rečima Branka Bogićevića, direktora JP „Veliki park“ očekuju se 25 do 30 skakača iz Srbije, Crne Gore, BiH, Slovenije, Nemačke i Danske. Skokovi će biti organizovani u dva dela, letački, odnosno visindki skokovi „lasta“ i „prelom“ i haj dajving skokovi koji su prošle godine prvi put sprovedeni na Đetinji.

Za skokove se zainteresovani mogu prijaviti do nedelje, pre lekarskog pregleda koji počinje u 13 časova u staroj hidroelektrani kod železničkog mosta.
Voda na Đetinji je po najnovijim merenjima druga kategorija, a i korito reke ispod starog železničkog mosta je očišćeno i pripremljeno za predstojeće skokove.

bogicevic-Kalendar skakaonica je pun, pa je sve pitanje kada ko može da dođe. Do sada su održani skokovi u Sloveniji na kojima je naš kolega iz Kragujevca, Marko Pavlović zauzeo drugo mesto, zatim su bili i skokovi u Mojkovcu i u Višegradu. Užičani, na žalost, ove godine na za sada održanim skakaonicama nisu zabeležili značajnije rezultate, pa se nadamo da će se to stanje ovde u Užicu, popraviti,- rekao je Bogićević, inače višestruki pobednik na skakaonici u Užicu.

Bogićević je podsetio da će posle skokova na Đetinji, Užičani učestvovati na revijalnim skokovima na Drini pre početka regate, zatim slede skokovi u Banjaluci – „Leto na Vrbasu“, poslednja sedmica u julu je rezervisan za skokove u Mostaru, a u avgustu će biti održani skokovi u Jajcu, Prijepolju i Konjicu.

Petar Blagojević, član Gradskog veća, rekao je da su Skokovi sa starog železničkog mostablagojevic simbol Užica, a ove godine, prvi put, stari železnički most je znatno bezbedniji za skakače nego prethodnih godina, s obzirom da je sređen i popločan.

-Oduvek smo imali vešte i hrabre skakače koji svoje umeće pokazuju, ne samo u Užicu, već i u drugim gradovima Srbije i regiona što garantuje da će i ovogodišnji skokovi biti veoma kvalitetni. Siguran sam da će gradska plaža u nedelju biti puna Užičana,- rekao je izmeđi ostalog Petar Blagojević.

Organizator skokova je JP „Veliki park“ uz podršku Grada Užica.

Ostavite odgovor