Pocetna Društvo Andrej osvojio bronzanu medalju (FOTO)

Andrej osvojio bronzanu medalju (FOTO)

2446
0
Podelite

Andrej Kovačević, učenik trećeg razreda Užičke gimnazije osvojio je bronzanu medalju na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja je održana na Tajlandu od 6. do 15. jula. Andrej je bio član srpske ekipe na Olimpijadi koja se okitila sa još tri medalje. Srebrnu medalju je osvojio učenik beogradske Matematičke gimnazije Damjan Čabarković, a bronze su, osim Andreja osvojili i Andrej Kukuzar, učenik somborske gimnazije “Veljko Petrović” i Anamarija Nikoletić iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Tim koji je predstavljao Srbiju vraća se sa Tajlanda u nedelju, 16. jula. Avion sleće u 5.30 časova.

gimnazijalci hemija

Srpski gimnazijalci su sa mentorima iz Srpskog hemijskog društva, profesorom Dušanom Sladićem sa Hemijskog fakulteta u Beogradu i profesorom Nikom Radulovićem sa PMF-a u Nišu, učestvovali na najprestižnijem takmičenju srednjoškolaca iz hemije, zahvaljujući podršci KPMG Beograd, koji je za sve obezbedio avionske karte za takmičenja, kotizacije i prateće troškove.

Intezivne pripreme naših srednjoškolaca za olimpijadu trajale su dve nedelje, a učenici su se sedam dana pripremali na Hemijskom fakultetu u Beogradu kod profesora Sladića, a sedam dana na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, na departmanu za hemiju, kod profesora Radulovića.

Srpski gimnazijalci su i prošle godine na olimpijadi ostvarili isti rezultat – osvojili su četiri medalje – jednu srebrnu i tri bronzane.

Ostavite odgovor