Pocetna Bajina Bašta Počinje Drinska regata

Počinje Drinska regata

339
0
Podelite

Danas počinje najmasovnija manifestacija na vodi u Srbiji, Drinska regata,  koja se održava 24.put. Ovogodišnja manifestacija traje do 23. jula, a organizator je Sportsko turistički cenatar iz Bajine Bašte.

Dani regate počeće večeras koncertom „Tropiko benda“ u Sportskom centru „Braća Milutinović“. Narednog dana na programu je takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored rečeice Vrelo u Perućcu, uveče je revijalni koncert trubačkih orkestara u SC „Braća Milutinović“. Trećeg dana održaće se egzibicioni skokovi u Drinu sa mosta koji spaja Bajinu Baštu i Skelane iz Republike Srpske. Istog dana u 20 časova počinje „Most fest“ na izletištu Rača. Otvoriće ga predgrupe, sat kasnije nastupiće Zdravko Čolić. Poslednjeg dana sledi zabavno rekreativni  spust čamcima i splavovim niz Drinu od Perućca do Rogačice. Očekuje se preko 20 hiljada regataša. U večernjim satima održaće se drugi deo MOS festa uz učešće grupa „Rok u ponoć“, „Neverne bebe“ i „Kerber“.

dejan mladjenovic-Drinska regata lane je proglašena za najbolju turističku manifestaciju od strane Turističke organizacije Srbije  pa je nagrađena „Turističkim cevtom“ Od Privredne komore Srbije i Ministarstva trgovine,turizma i telekomunikacija takođe je u 2016. godini nagrađena prizanjem „Najbolje iz Srbije“ kao najbolja turistička  manifstacija u funkciji promocije Srbije.Očekujemo da će  ovogodišnji Dani regate okupiti preko sto hiljada posetilaca-kaže Dejan Mlađenović, direktor Sportsko turističkog centra.

Tokom Dana regate na Trgu „Dušana Jerkovića“ i na Glavnoj ulici održaće se sajam suvenira domaće radinosti,meda i rakije.

Ostavite odgovor