Pocetna Ekonomija U ponedeljak štrajk glađu

U ponedeljak štrajk glađu

342
0
Podelite

Predstvnici malinara od ponedeljka počeće štrajk glađu u Beogradu, ispred zgrade Predsedništva Srbije, ukoliko predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, do nedelje ne nađe rešenje za nagomilane probleme malinara i proizvođača kupine u Srbiji, što je Upravni odbor Asocijacije malinara Srbije zatražio.

Oni tvrde da obećanje koje su hladnjačari dali na sastanku sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem da će akontna cena maline biti 160 dinara, nije ispunjeno.

– Mi moramo to da uradimo, nije tu samo Ivanjica, već 64 opštine, moramo da tražimo pomoć od predsednika države, bolje da gladujemo ispred Vlade, nego na svom imanju. Odlučili smo da krenemo sa štrajkom glađu ispred rezidencije, ako nas niko ne udostoji, nastavićemo sa štrajkom u svojim opštinama. –  kaže Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije.

Nastavljena je ranije započeta akcija prikupljanja potpisa nezadovoljnih malinara koji će biti predati  predsedniku Vučiću, a ako ne bude rešenja, od ponedeljka počinju štrajk gladju.

Ostavite odgovor