Pocetna Ekonomija Bez protesta glađu, pao dogovor u ministarstvu

Bez protesta glađu, pao dogovor u ministarstvu

326
0
Podelite

Protesta  malinara i štrajka glađu  najavljenih za danas neće biti, izjavio je  nakon sastanka u Ministarstvu poljprovrede predsednik Asocijacije malinara Srbije, Dobrivoje Radović. Na ovom juče   hitno sazvanom sastanku  u dogovoru sa predsednicom Vlade, ministar poljoprivrede Branislav Nedomović  obećao je da će biti  osnovan Nacionalni savet koji bi se bavio svim problemima malinara, i da se prati kretanje cene maline, posebno kod izvoza.

Radović je po prvi put zadovoljan sa onim što je Ministarstvo poljoprivrede uradilo.

“Mi insistiramo i dalje na ceni od 1,83 evra, Ministrastvo poljoprivrede i Vlada Srbije su se založili da se prati tendecija rasta na izvozu i dali su čvrste garancije da će izvoz kontrolisati iz cele Srbije i ugovore izvoznika” – kaže Radović.

Ministar Nedimović ističe da još nema konačne cene.

„Imali smo akontnu cenu od 140 dinara 20. jula 2015, sada je i akontna i 165. Imali smo 110 dinara pre 20, 30 dana, sada je otišla naviše za 40, 50 dinara, tako da činimo sve što je do nas u pogledu i ovog dela koji reguliše tržište“, rekao je Nedimović.

Ministar je obećao da će pomoći malinarima koji su zbog vremenskih nepogoda pretrpeli štete na malinjacima u vidu sadnog materijala i zaštitnih sredstava.

Ostavite odgovor