Pocetna Društvo Kontrola i odjavljenih radnji

Kontrola i odjavljenih radnji

973
0
Podelite

Šef odseka tržišne inspekcije Rade Radivojević kaže za „Vesti“ da stalni nalog u borbi protiv sive ekonomije predstavlja i kontrola odjavljenih radnji.

trzisni rade radivojevicVeć smo u tri navrata od Agencije za privredne registre dobili kompletan spisak svih preduzetnika koji su privremeno odjavili delatnost i proveravamo da li je tako.  Zatekli smo i sankcionisali desetak slučajeva u kojima je delatnost privremeno odjavljena, a u suštini nastavljeno sa obavljanjem  delatnosti. Ovo je stalni nalog za inspektore u borbi protiv sive ekonomije – navodi  Radivojević.

On kaže da se u okviru suzbijanja sive ekonomije i uvođenja u legalne tokove kontrole  odnose na neregistrovane subjekte koji obavljaju delatnost u više vidova, recimo nisu registrovali radnju za popravke ili izradu konfekcije, automehaničarske radionice, zubarske ordinacije (uglavnom protetika) frizerske radnje, odnosno sve zanatske radnje koje sa jednim radnikom mogu da obavljaju delatnost.

– Uglavnom su to uslužne delatnosti, koje se prevashodno obavljaju u kući, ne ističu se reklame i vrlo ih teško pronaći, ali se mi inspektori dovijamo na razne načine u čemu nam u velikoj meri pomažu savesni građani koji takve prijavljuju, a sami inspektori to čine i proverom preko telefona i slično – kaže Radivojević.

patike

Radivojević u razgovoru za „Vesti“ koje su od danas na kioscima dodaje da se najveći broj oduzete robe odnosi na tekstilne predmete, predmete od kože i odeću  na kojima je došlo do povrede žiga nosioca prava intelektualne svojine kao što su „najk“, „ribok“, „adidas“, „polo“, „Tomi Hilfiger“, igračke među kojima i „Lego kocke“, „Maša i medved“ i drugo…Užičani se najviše obraćaju tržišnim inspektorima zbog problema sa kvalitetom patika i bele tehnike.

Ostavite odgovor