Pocetna Servisne informacije EU sanira klizište na putu ka Mokroj Gori

EU sanira klizište na putu ka Mokroj Gori

487
0
Podelite

Evropska unija finansira sanaciju klizišta na deonici puta između Kremana i Mokre Gore sa 190.000 evra, u okviru Programa pomoći EU poplavljenim područjima u Srbiji, a radovi će biti završeni tokom avgusta. Projekat sanacije obuhvata izgradnju sistema drenažnih kanala za prihvat velike količine vode iz tri izvora i njeno sprovođenje ispod puta, kao i konstrukciju zida kojim je obezbeđena stabilizacija kosine, saopštila je Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge – UNOPS.

Kako se podseća, kiše koje su izazvale poplave u maju 2014. godine, prouzrokovale su spiranje zemljišta sa kosine iznad puta u dužini od 200 metara, zatrpavanje saobraćajnice i poketanje tehničke baze naselja Drvengrad.

Po završetku radova, uslediće tehnički pregled i prijem svih radova na rekonstrukciji puta sa sanacijom tri klizišta u Užicu. Ukupna vrednost pomoći EU za sanaciju puteva i klizišta u Užicu iznosi 330.000 evra.

Sanacija ovog klizišta realizuje se u sklopu projekta vrednog 10,5 miliona evra, koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u 23 lokalne samouprave, u kojima će biti sanirana 44 klizišta, rekonstruisano devet i izgrađeno pet mostova, u cilju obnove i unapređenja preventivne infrastrukture.

Ostavite odgovor