Pocetna Društvo Zlatibor: Užičko odmaralište dobilo novu sportsku halu

Zlatibor: Užičko odmaralište dobilo novu sportsku halu

342
0
Podelite

Dečije odmaralištu „Golija“ na Zlatiboru od danas je bogatije za savremenu sportsku halu koja će deci i mladima upotpuniti boravak i omogućiti sportske aktivnosti i tokom zime, van otvorenih terena. U objekat površine 660 kvadratnih metara, dimenzija 31×18 metara uloženo je 34 miliona dinara.

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić rekao je da nema potrebe da naglašava da Zlatibor predstavlja jednu od tri top destinacije srpskog turizma sa neverovatnim potencijlalom za dalji rast i razvoj. On je označio pozicioniranje dečijeg odmarališta „Golija“ važnim mestom za razvoj školskog sportskog turizma čiji je zadatak privlačenje što većeg broja dece i sportista mlađih kategorija. Ljajić je podsetio na održan odbojkaški kamp uz učešće 19 zemalja, košarkaški kamp iz 25 zemalja i druge aktivnosti. Za iduću godinu u planu je gradnja saune, slane sobe, teretane i dečije igraonice čime će užičko odmaralište na Zlatiboru zaokružiti svoju ponudu, dodao je ministar uz reči da je već sada očigledno da dve stotine soba u „Goliji“ nije dovoljno za prijem svih zainteresovanih.

Decije odmaraliste hala Ljajic– Vlada Srbije je u protekle tri godine na Zlatibor investirala 135 miliona dinara i planira nove u cilju podrške razvoju turističke infrastrukture i ponude na Zlatiboru. Radimo na tome da Zlatibor pozicioniramo kao važno mesto za sportski turizam i pripreme sportista. Već ove godine imali smo preko sto različitih ekipa koje su boravile na Zlatiboru i još nedostaje pre svega fudbalskih terena. Dogodine planiramo gradnju proesionalne atletske staze za pripreme atletičara oko fudbalskog stadiona – rekao je ministar koji pored košarkaša, fudbalera, odbojkaša očekuje i veći broj atletskih ekipa na pripremama na Zlatiboru.

Povodom završetka značajna investicije užičkog odmarališta sportske hale od 34 miliona dinara gradonačelnik Užica Tihomir Petković zahvalio je Ministastvu turizma i ministru Rasimu Ljajiću na podršci gradu Užicu u protekle tri godine koja na raznim projektima iznosi 62 milion dinara. On je istakao da je u istom periodu u infrastrukturu Dečije odmaralište „Zlatibor“ investiralo 80 miliona dinara ili 700.000 evra, od čega je pomoć Ministarstva skoro polovina navedene sume.

Decije odmaraliste hala Ljajic i ostali– Ministarstvo je gradnju sportske hale čija je površina 660 kvadratnih metara podržalo sa 15 miliona dinara, grad je uložio pet, a Dečije odmaralište „Zlatibor“ 15 miliona dinara sopstvenih sredstava. Završena hala je dobro opremljeni objekat koji ćeomogućiti razvoj školskog sportskog turizma- rekao je Petković i podsetio na urađenu dogradnju smeštajnih kapaciteta površine 330 kvadratnih metara, pokriveno košarkaško igralište, zatvoreni bazen, teniski teren, novo proširenje smeštaja od 300 kvadrata i drugo.

Direktor Dečijeg odmarališta „Zlatibor“ Vladan Cuparić istakao je da su zaposleni ove ustanove uz pomoć grada Užica i Vlade uspeli da promene sliku užičkog odmarališta u težnji da postanu lider dečijeg turizma ne samo u Srbiji.

Decije odmaraliste hala Cuparic– Izgradnjom hale proširili smo naše kapacitete. U dogovoru sa Gimnastičarski savezom Srbije koji nam je donirao opremu u vrednosti od 5 miliona dinara planiramo iduće godine održavanje juniorskog državnog prvenstva. Nova hala omogućava nam organizaciju odbojkaškog kampa koji smo ove godine započeli sa Vanjom Grbićem i imali smo izuzetnu posećenost. U odmaralištu se tradicionalno održava košarkaški kamp „Profesor Aleksandar Nikolić“ – rekao je Cuparić i dodao da odmaralište iz sopstvenih sredstava finansira godišnje boravak 150 dece iz Užica u svom letnjem odmaralištu u Bečićima.

Ostavite odgovor