Pocetna Ekonomija Neverovatan rast potrošnje vaučera na Zlatiboru

Neverovatan rast potrošnje vaučera na Zlatiboru

266
0
Podelite

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić izjavio je da Zlatibor beleži neverovatan rast potrošenih vaučera i da je ove godine 80 odsto vaučera više podeljeno nego lani.

Vauceri Ljajic– Do sada je podeljeno 10.640 vaučera na Zlatiboru u 56 ugostiteljskih objekata koji su se prijavili za korišćenje dok ih je prošle godine bilo 33. Prema tome ne samo da ćemo pridužiti sezonu već će to uticati i na ukupan turistički promet Srbije – dodao je ministar koji je prisustvovao otvaranju nove sportske hale užičkog dečijeg odmarališta u poznatom planinskom centru.

Ljajić je naveo da je do danas u celoj Srbiji podeljeno 77.000 vaučera i da je Vlada u dva navrata iz budzetske rezerve morala da izdvaja po 100 miliona dinara u cilju nastavka akcije koja je planirana do 15. oktobra ove godine.

Vauceri Zlatibor 1– Verujem da će biti podeljeno između 90.000 i 100.000 vaučera do kraja akcije što je neverovatan rezultat imajući u vidu i činjenicu da svaki korisnik vaučera u proseku ostvari četiri noćenja i što izuzetno doprinosi rastu domaćeg turizma – očekivanja su ministra trgovine i turizma.

Ljajić je danas rekao da Zlatibor predstavlja jednu od tri top destinacije Srbije sa nesagledivim mogućnostima razvoja i rasta turizma i pritom izneo podatak da je Vlada razvoj infratrukture u protekle tri godine podržala sa 134 miliona dinara.

Ostavite odgovor