Pocetna Kultura Afirmacija mladih umetnika

Afirmacija mladih umetnika

237
0
Podelite

Do kraja avgusta u užičkoj Gradskoj galeriji trajaće izložba radova 20 užičkih studenata, od prve do završne godine na umetničkim fakultetima i akademijama u Beogradu, Parizu, Novom Sadu, Kragujevcu, Trebinju, Novom Pazaru. izložbu prepoznatljivu po svom nazivu, „Oni koji dolaze“, otvorio je direktor Gradske galerije Zoran Cvetić.

oni koji dolaze– Program „Oni koji dolaze“ samo je jedan od mnogih za koji smo prošle godine dobili pohvale od Ministarstva kulture i informisanja Vlade Republike Srbije. Cilj ovog, ali i programa „Omladinski likovni klub“ Gradske galerije koji se, takođe, godinama unazad uspešno realizuje, jeste afirmacija umetnosti, mladih, talentovanih i školovanih umetnika, kao i afirmacija buduće publike.
oni koji dolaze 4Cvetić je podsetio da se na prvoj izložbi „Oni koji dolaze“ predstavilo samo pet užičkih mladih autora, među kojima je bio i on. Inače, tokom svih prethodnih 22 godišnje izložbe, program je obuhvatio mnoge užičke autore, od kojih neki danas žive i uspešno grade svoju karijeru u inostranstvu, ali su se pojedini vratili u Užice gde su, takođe, uspešno nastavili da stvaraju što je pohvalno i značajno za grad.
oni koji dolaze 2– Želimo da na ovoj izložbi okupimo mlade ljude da oni predstave svoje radove koje su radili u prethodnoj godini, a najvažnije od svega je, da razmene iskustva koja su stekli na svojim bazičnim akademijama i fakultetima. I ako pogledamo radove na ovoj izložbi, mislim da će u najskorije vreme dobar deo prisutnih studenata biti okosnica na užičkoj likovnoj sceni, rekao je Cvetić.

U ime studenata koji izlažu na na ovogodišnjoj izložbi u Gradskoj galeriji, publici se obratila i izložbu zvanično otvorila Adrijana Ječmenica, student četvrte godine na ALU Trebinje.
Ovom prilikom, Zoran Cvetić je najavio da će Užičani imati priliku da u septembru uživaju u izložbi crteža akademika LJube Popovića, a početkom oktobra u biće priređena izložba radova Milene Pavlović Barili.

Ostavite odgovor