Pocetna Društvo Počinje betoniranje platoa

Počinje betoniranje platoa

434
0
Podelite

Do sada su završeni svi radovi ispod zemlje, zamenjene sve instalacije i kablovi i u narednim danima počeće betoniranje platoa isped Gradske kuće, a zatim će uslediti postavljanje granita, rekao je za „Vesti“ Miloje Marić, načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj.

plato opstina 1Dinamika radova na rekonstrukciji platoa teče po planu, ali moram reći da je u dosadašnjim aktivnostima bilo mnogo nepredviđenih situacija kada je otvoren prostor za rad i kada je počela zamena kablova i instalacija. Ali smo sve teškoće prevazišli. Preko 600 metara kablova zamenjeno je novim, menjani su kablovi elektrodistribucije, toplovod i priključak za zgradu Skupštine grada, menjan je priključak vodovoda, urađeno je svih 13 šahtova, kišna kanalizacija. Sve je to završeno i danas su počele pripreme za betonske radove. Ugovoreni rok za završetak rekonstrukcije platoa je 90 dana i nadam se da će izvođač rok ispoštovati,- kaže Miloje Marić. Po njegovim rečima, stiglo je i 80 odsto potrebnog granita.

plato opstinaDosadašnje aktivnosti imale su svoj tok i on se morao poštovati, tako da se nije moglo brže raditi. I vrućine su uticale da radovi budu malo usporeni, jer su se radnici u najtoplijem delu dana morali povući sa gradilišta pošto nisu mogli raditi na ekstremno visokim temperaturama. Sada kada počne betoniranje, nadam se da će sve to biti brže i da će urađeno biti vidljivije. Do sada se nije moglo videti koliko je posla urađeno, kaže Marić.

Ostavite odgovor