Pocetna Društvo Javni poziv za priznanja Grada Užica

Javni poziv za priznanja Grada Užica

278
0
Podelite

Komisija za javna priznanja i nagrade grada Užica uputila je javni poziv za podnošenje predloga uz obrazloženje za kandidate za dodelu gradskih priznanja. Predlozi se podnose do 11. septembra za povelju, plaketu i nagradu pravnim licima i pojedincima.

– Dodela priznanja nije samo stvar protokola u okviru proslave Dana grada već je postupak i primer da li smo mi spremni da vrednujemo i prepoznajemo ljude koji u svom svakodnevnom životu i poslu postižu uspehe i na taj način doprinose da se naša zajednica razvija, i da život u našem gradu bude još bolji – istakao je Branislav Mitrović, predsednik komisije.

Nagrada grada BraneSkupštinska odluka jasno definiše procedure a povelja se dodeljuje za zasluge i dela koja doprinose ukupnom razvoju grada, plaketa za rezultate ostvarene u dužem vremenskom periodu u oblasti privrede, društvenih delatnosti, nauke, kulture, umetnosti i drugim oblastima javnog života.

Nagrada grada se dodeljuje za izuzetne rezultate u radu i unapređenjuprivrede, poljoprivrede, nauke, kulture, fizičke kulture, obrazovanja i vaspitanja, zdravstvene, socijalne i dečije zaštite lokalne samouprave, kao i očuvanju, poboljšanju i zaštiti životne sredine i svim drugim vidovima stvaralaštva u gradu, za dostignuća koja su značajna za grad Užice i njegove građane.

Predloge mogu uputiti pojedinci, kolektivi, ustanove, mesne zajednice… – Pojedinac može u svom radnom veku biti nagrađen jednom, a kolektivi najviše jednom u periodu od pet godina – objasnio je Mitrović.

Nagrada grada pozivSvi predlozi upućuju se Komisiji za javna priznanja i nagrade a ona ih prosleđuje Gradskom veću koje donosi konačnu odluku. Svečano uručenje je 9.oktobra na Dan grada Užica.

– Predlozi koji se upućuju Komisiji preko pisarnice moraju biti dobro obrazloženi ali i navedeno za koju vrstu nagrade predlažu kandidate, sa svim propratnim dokumentima koji govore o postignućima i zaslugama – navela je Slavica Dimitrijević, član komisije i odbornica.

Prošle godine bilo je preko 50 predloga a dodeljeno su četiri povelje, pet plaketa i šest nagrada.

Po odluci iz 2011.godine dodeljuju se ova gradska priznanja.

Ostavite odgovor