Pocetna Košarka Košarkaši Slobode spojili mladost i iskustvo

Košarkaši Slobode spojili mladost i iskustvo

504
0
Podelite

Iako su tek u ponedeljak zvanično počeli sa pripremama, košakraši Slobode već od drugog avgusta su na okupu. Kroz klub je u ovom periodu prodefilovalo dosta mladih igrača na probi, ali je za sada izvesno da su najzvučnija imena već tu, Nikola Otašević i Petar Marić, kao i jedan od najperspektivnijih mladih igrača Stefan Simić, bivši igrač Crvene Zvezde i Mega Vizure.

– Pohvalio bih Upravu koja stvarno dosta toga uradila za sledeću sezonu. Dovođenjem Otaševića i Marića, kao i mladog Simića stvarno smo napravili veliki korak ka ovogodišnjem cilju, a to je plasman u Košarkašku ligu Srbije. Biće još pojačanja, ali polako ne žurimo – kaže trener Vlade Lučić.

– Ceo pripremni period radićemo u Užicu, ovde su nam dobri uslovi, koristimo stadion, sportsku halu, treniramo dva puta dnevno i postepeno radimo na formiranju ekipe. Plan priprema je napravljen još pre mesec dana, odigraćemo i 12 kontrolnih utakmice, a prva će biti već narednog četvrtka najverovatnije sa Železničarom iz Čačka. Biće i nekoliko utakmica na Zlatiboru gde dolazi dosta ekipe iz Rumunije, Nemačke, a verovatno ćemo i u prijateljskom meču odmeriti snage sa Dinamom iz Rusije. Naša liga još uvek nije jasno definisana, pominje se da će Smederevo zameniti mesto sa Novim Pazarom, tu je i Kragujevac, zatim nepoznanica je i da li je Konstantin ostao u ligi… Ne znamo, ali znamo da ćemo mi ove godine napasti KLS.

Za razliku od ranijih godina, Nikola Otašević je sada, umesto otvorenog ugovora, potpisao ugovor sa Slobodom na godinu dana, što će dodatno osnažiti Užičane.

– Ovi mi je treći put da se vraćam u Slobodu. Imam 35 godina, razmišljam da okončam karijeru, ali sam se sa trenerom Lučićem i Upravom dogovorio i odlučio da ostanem i pomognem klubu. Želimo da uđemo u viši rang, počeli smo na vreme pripreme i nadam se da ćemo spremno dočekati sezonu. Naša ekipa je odličan spoj mladosti i iskustva, a očekujem i veliku podršku navijača jer bez njih ništa ne bismo mogli da učinimo. Oni su uvek bili i ostali naš šesti igrač. Siguran sam da ćemo se na kraju svi zajedno radovati.

Košarkašku karijeru Stefan Simić započeo je u svom rodnom Šapcu. Igrao je i za sve reprezentativne mlade selekcije. Posle Zvezde i Mege, proteklu sezonu odigrao je u Smederevu. Ne krije da je Užice brzo zavoleo.

– Nekako po dolasku u ovaj grad odmah osetio sam da ljudi ovde vole košarku. Zaustavljali su me na ulici, kafiću, a imao sam i jednu neverovatnu situaciju. Sreo me je neki momak, ne znam koje, krenuo je da me grli i da me trese, kaže ove godine moramo u prvu ligu. I stvarno klub je neverovatno ozbiljan za ovaj rang takmičenja, igrački kadar postaje sve bolji i bolji, dobro treniramo, tako da mislim da su nam velike šanse da uđemo u viši rang.

Ostavite odgovor