Pocetna Društvo Bolji uslovi za učenje

Bolji uslovi za učenje

308
0
Podelite

U okviru priprema za početak nove školske godine, u glavnoj zgradi Osnovne škole „Emilija Ostojić“ teku završni radovi na rekonstrukciji i uređenju prostorija. Delovi krova su zamenjeni, a škola će dobiti i toplotnu izolaciju da bi se obezbedila povećana energetska efikasnost. Menjaju se i stolarija i podovi, posebno parket u prostorijama na spratu.

Prema rečima Aleksandra Vesovića, radove je sa 30 miliona dinara finansirala Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, uz podršku opštinske lokalne samouprave u Požegi, koja je pomogla da se izradi projektna dokumentacija. Do početka nastave u novoj školskoj godini biće obezbeđeni znatno bolji uslovi za rad nastavnog osoblja i za učenje đaka. OŠ „Emilija Ostojić“ će u novoj školskoj godini imati četiri odeljenja učenika prvog razreda.
Školski objekat Osnovne škole „Emilija Ostojić“ je jedan od starijih škola na području Zlatiborskog upravnog okruga, ali i u Srbiji, a škola će za dve godine obeležiti 180 godina postojanja i neprekidnog rada.
Do sada nije ozbiljnije rađeno na preuređenju školske zgrade. Prethodna rekonstrukcija obavljena je 2009. godine kada je rekonstruisana vodovodna i kanalizaciona mreža, i dobijene znatno funkcionalnije učionice sa internet priključcima, čime su obezbeđeni neuporedivo bolji uslovi za nastavu i vannastavne aktivnosti učenika.
Za vreme svih tih radova nastojalo se, i uspelo, da se zadrži tradicija i sačuva specifičan spoljašnji izgled stare stilske fasade koja ima izuzetnu kulturnu vrednost.

 

 

Ostavite odgovor